ASİL NEFES beyaz bayrak ayna yaparak kazandı

01 Temmuz Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 10.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini ASİL NEFES aldı. Son 600’e kadar SARI SICAK yakın ara bu tayı takip etti. GÖZLÜCE bariyer dibinden el oynatmadan 5.durumda koşuyu ön gruba yakın takip etti. Son virajı 1,5 boy önde lider dönen ASİL NEFES, bir anda  aradaki farkı 4 boya çıkartması ikinci durumda SARI SICAK olması son virajı 5.durumda dönen GÖZLÜCE son 300’de SARI SICAK’ın dışına çıkma şansı varken, içinde kalmayı tercih etmesi büyük hata oldu. Son 150’den sonra ASİL NEFES birinciliği garantilemesiyle 2 boy farkla 1,26,13’lük derecesi ve M.G.Arslan ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,58,00 oldu. İkincilik ve üçüncülük mücadelesinden baş farkıyla SARI SICAK, koşuyu 1,26,52’lik derecesi ile ikinci bitirirken, içindeki GÖZLÜCE, 1,26,56 ile üçüncü oldu. SARI SICAK’ın dışına çıksaydı % 100 koşuşu ikinci bitirebilird. O gelişi ile ikincilikteki farkı fotoda ayırdı. Binicisi hata yapmış olup GÖZLÜCE, ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmemeli. Bu koşuda ASİL NEFES, SARI SICAK ve GÖZLÜCE’nin bitiriş dereceleri aynı gün diğer Maiden’i kazanan YABAN ARISI’nın 1,26,70 ve KOZAN KIZIM’ın 1,27,11’lik derecelerinden daha iyi oldu. ASİL NEFES, hayatının ilk yarışında çim pistte koşuyu 5.bitirmesi bu kez kum pistte koşması ile ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir. SARI SICAK, 2/06/2021 tarihinde ilk yarışını İstanbul’da çim pistte 5.olup daha sonra Ankara kumun 13 gün sonra 1,33,43 ile ikinci olması 15 gün tekrar kum pistte koşan tay, bu yarışı 2.bitirirken, 1 ayda üç yarış koşarak safkanda yorgunluk belirtileri baş gösterdi. Bir süre dinlendirilip dinç koşması halinde  çok daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz. GÖZLÜCE, Adana ve Ankara’da 3 tane çim 3 tane kum pist yarışında start aldı. 16 günde üç yarış koşan tay, fotoya canlı girmesi ile koşuyu 3.bitirirken, bir süre dinlendirilmesi halinde çok daha farklı koşacak olup gücünün sınırını % 70 daha kullanıyor. Tayı ilk yarışını buna göre değerlendiriniz.

YABAN ARISI, LEMİS’i fotoda avladı

01 Temmuz Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 6.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. Son virajı bariyer dibinden üçüncü durumda dönen YABAN ARISI, bariyer dibinden bir atın girip çıkacağı boşluk olmasına rağmen son 400’de koşuyu forse eden LEMİS, bir anda bariyer dibine gidince YABAN ARISI’nın binicisi atını tutarak son 300’de dışına çıkması 3 boy kaybetmesine rağmen son metrelerdeki kuvvetil atağıyla gelerek fotoda LEMİS’i avlayarak boyun farkıylı koşuyu 1,26,70’lik derecesi ve jokeyi M.Keskin ile kazanma başarısını gösterirken, aynı gün diğer Maiden’i kazanan KOZAM KIZIM’ın 1,27,11’lik derecesinden daha iyi bir derece yapıp son 800: 0,58,44 oldu. YABAN ARISI, Adana Şartlı-1 koşuda ilk yarışında üçüncü olup daha sonra kum yarışını 8. oldu. Ankara’da kum ve çim pistte dördüncü olup aynı binicisiyle bu kez kazanma başarısını göstermesi Handikap ağırlı ve Şartlı koşulardaki safkanın gücünün sırını şu an bu koşular için yeterli olduğunu belirtebiliriz.

KONEVİ, emin adımlarla Maiden’dan çıkması için tünelin ucundaki ışığı gördü

01 Temmuz Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, günün 6.Koşusu’nda; (4) KONEVİ, son 600’de bariyer dibinden 6.durumda jokeyinin kontrolünde kolay tempoda giden tay, ön tarafta koşuyu forse eden LEMİS’in binicisi de temposu normal olması son virajı dördüncü durumda döndü. Safkan, son 400’den sonra binicisi teşvik ve kırbaç kullanmaya başlaması son 250’de önünde YABAN ARISI’nın gezinmesinden etkilenerek iç kulvara yakın orta kulvardan sprinte kalmışken bariyer dibine girmek zorunda kaldı. Yarıştaki temposunu fazla bozmadan 3., 4.ve 5.lik mücadelesinden yakın aralarla koşuyu 5.bitirdi. Önünde YABAN ARISI gezinmeseyde  koşuyu üçüncü bitirebilirdi. Ankara kum pistindeki ilk yarışında aksesuarsız koşup 7.oldu. İkinci yarışında KGDB takılıp 11.oldu. Son yarışında her koşusunda jokey değişmesinden dolayı bu kez Vedat Abiş bindi. Sadece DB takılarak safkan yakın aralarla koşuyu 5.bitirdi. İlk Maiden yarışında artılar koymaya başlayan tay, günün sürprizini yapabilir.

SAÇAN HATUN, sorunları giderildikten sonra kum pistte daha farklı koşacak işaretlerini verdi

01 Temmuz Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. Son 200’den orta kulvardan SAÇAN HATUN, liderliği PİLATES’den alarak son 3 metre içinden gelen KOZAN KIZIM’a liderliği vererek koşuyu jokeyi M.K.Kumbasar ve 1,27,20’lik derecesi ile yarım boy farkla koşuyu 2.bitirdi. İlk yarışında acele etmeyip sprint mesafesini son 100’e bırakması halinde Maiden’dan çıkacak güçte olduğu görüldü. Ankara çim pistinde ilk iki yarışında 6. ve 9.olan safkan, geriye alınıp 53 gün aradan sonra start alması ilk kez kum pistte koşması ile bu yarışında nefes açıp ilk yarışında daha farklı koşacaktır.

STAR OF BOSS fazla zorlanmadan kazanırken umut saçtı

01 Temmuz Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 5.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 9 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini bariyer dibinden ALTIN STEPS aldı. STAR OF BOSS ikinci, CHEEKY SON üçüncü, bunların dışından SON OF ROBIN dördüncü durumda son viraj dönüldü. Son 400’den sonra içte ALTIN STEPS, dışında START OF BOSS başa baş birincilik mücadelesi başladı. Son 150’de liderliği START OF BOSS olarak farkı da 2,5 boya çıkartarak jokeyi Barış Kurdu ve 1,17,09’luk derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,52,16 oldu. İlk yarışında ihmal edilmemelidir. ALTIN STEPS startla birlikte bariyer dibini tuturak koşunun liderliğini alıp son 150’den sonra liderliği dışından gelen START OF BOSS’a vererek koşuyu 1,17,54 ile 2.bitirirken, son 800: 0,52,32 oldu. İlk yarışında acele etmeyip sprint mesafesini  kısaltması halinde Maiden’dan çıkacak güçte olduğu görülmüştür.