1984 yılında kurulan Göz Nurunu Koruma Vakfı adına düzenlenen Handikap 21/DHÖW/H1 koşu, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda saat 15.30'da start aldı.

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak 1200 metre mesafede gerçekleştirilen mücadelede; start ile birlikte barıyer dibinden ATLI AHMET, dışında KUMMA liderlik mücadelesinde teşvikleri ile koşunun temposu yüksek başladı. ÇİLİNGİR, barıyer dibinden yedinci koşuyu takip etti. İlk 400/0.25.95 - 600/0.38.42 - 800/0.51.18 geçilerek son 400’de KUMMA liderliği aldı. ÇİLİNGİR, safkanların dışından 7.durumda olması yapmış olduğu müthiş sprintı ile son 200’de rakiplerine hakim olup 1000/1.04.06 ile geçerek farkı 1.5 boya çıkarıp 2.5 boy da starta kalmasına rağmen aprantisi Aziz Akdemir ile 1.17.36’lık derece yaparak kazanma başarısını gösterirken, son 800:0.50.45 oldu. 12 gün içinde Safkan Arap atı üst üste aynı apranti ile farklı şehirlerde koşu kazanırken dikkat çeken derece yapması son yıllarda böyle bir safkan görünmeyip rekor sayılabileceği 16 Ay sonra Şeref Trübünde Kupa töreni ÇİLİNGİR'in başarısıyla başladı.

2021 yılı Göz Nurunu Koruma Vakfı Koşusu'nda İstanbul'daki ilk deneyimini yaşayan aprantisi Aziz Akdemir ile start alan, Namık Turan'ın sahibi olduğu Çilingir (Tümöz Bey - Duruzeynep / Caş) birinciliğe uzandı. Deniz Kurtel yetiştirmesi, Ömer Güneli'nin antrene ettiği 5 yaşındaki doru erkek safkan, Aziz Akdemir ile boy gösterdiği üst üste üçüncü yarıştan da birincilikle ayrılırken, toplamdaki beşinci galibiyetini elde etmiş oldu.

10 safkanın katılım gösterdiği yarışta Kumma (Cihanefe - Filfil / Kırımhan) tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, Yantar (Turbo - Çela / Haberbatur) üçüncü, Subike (Araslı - Kutbike / Odinhan) dördüncü, Ova Kartalı (Şimşeğinoğlu - Barmeyt / Bodrum) da beşinci oldu.

Koşunun galibi Çilingir için bitiriş derecesi 1.17.36 olurken, farklar 1,5 Boy - 1/2 Boy - Boyun - 4 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Rasim Narin'e kupasını Göz Nurunu Koruma Vakfı Başkanı Fuat Topdemir takdim etti.

Törene, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Yücetürk ve Gülnur Gülerce ile birlikte davetliler de katıldı.

Göz Nurunu Koruma Vakfı

Göz Nurunu Koruma Vakfı 1984 yılında sonradan olma körlükle savaşmak, göz sağlığını korumak, bu uğurda insanları bilinçlendirerek, hayatı görerek yaşamalarını sağlamak amacıyla hayırseverler tarafından kurulmuştur. Aynı yıl Türkiye'nin ilk göz hastanesi olan Bayrampaşa Göz Hastanesi, hayırsever ve gönüllü bireylerin desteği ile hizmete girmiştir. Kuruluşundan itibaren sosyal, bilimsel ve evrensel gelişim ile modern tıbbi teknolojilerin takipçisi ve öncüsü olan Vakıf, teşhis ve tedavi uygulamalarını profesyonel kadrosu ile sürdürmeye devam etmektedir. Etik değerlere bağlı, insan sağlığını temel alan, hizmet kalitesinden ödün vermeden çalışmalarını sürdüren Vakıf, 1997 yılında kurulan İstanbul İdealtepe Göz Merkezi, 2001 yılında kurulan Bursa Yıldırım Göz Merkezi ile toplam 30 göz hekimi ve 100'ü aşkın sağlık personeli ile toplam 3 merkezde tüm göz branşları ile uluslararası standartlarda sağlık hizmeti vermektedir. Ayrıca hastane bünyesinde düzenlenen bilimsel toplantılar, uluslararası tıp doktorlarının katılımı ile düzenlenen seminerler ve tedavi uygulamaları ile sağlık sektörüne katkıda bulunmaktadır