Sadun E. G. Atığ Koşusu'nu 3x3 yapan Perfectly Splendid kazandı

 

Türikey Jokey Kulübü Eski Başkanlarından merhum Sadun Eşref Güney Atığ'ın anısına koşulan G3 yarışın startı, 4 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda saat 16.30'da verildi.

İstanbul sezonunun 36. yarış gününde, 2 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy  koşusu, 1200 metre mesafe üzerinden çim pistte 8 safkan start aldı.

8 Safkan start alıp startla birlikte koşunun liderliğini BRAVE CAPTAIN alarak yüksek tempoda götürdüğü koşuyu son 800 den sonra PERFECTLY SPLENDID ikinci  durumda jokeyi Karataş'ın kontrolünde son viraj dönüldükten sonra ilk 400/0.24.05 - 600/0.35.50 -  800/0.47.06 - geçilmesi son 400 de orta kulvardan PERFECTLY SPLENDID liderliği zorlanmadan alıp 1000/0.58.40  son 200 den sonra dışından ROBERTA MIA kuvvetli atakları ile gelmesine rağmen  2 boy farkla 1.10. 79 derecesi jokeyi Halıs Karataş ile bütünleşerek Kazandı son 800:0.46.17 oldu. PERFECTLY SPLENDID hayatının ilk yarışında çim pistte maiden koşusunu Ahmet Çelik ile kazandı ikinci koşusunu sentetik pistte Ahmet Çelik ile kazandı İstanbul Çim pistte G3 koşusunda Halis Karataş kazanırken üst üste İstanbul’da pist ayırt etmeden başarılı koşmakta olurken üstüne koyarak emin adımlarla yoluna devam ediyor. Kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz. ROBERTA MIA aklımda kadarı ile GOKEN isimli aygırı ülkemizde tek yavrusu dışı olması daha farklı görülmekte olurken son 200 den sonra dış kulvardan güzel sprintı ile yarışı ikinci bitirirken fotoya kazanan attan daha canlı girmesi mesafe uzadıkça daha farklı koşacak olup bize göre bu safkanı KARKIZ'dan daha iyi bir kısrak olup koştukça kendini ispatlıyacak şuan sınırının tam gücüyle koşmuyor.

Merhum Başkanımızı andığımız bu mücadeleyi, Adil Mert Kaya'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Perfectly Splendid (Native Khan - Amber Sultan / Kitten's Joy) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazandı. Tezcan Taşar'ın antrene ettiği doru dişi tay, bugünkü başarılı performansı sonrasında yarış hayatının üçüncü startında da tabelanın en üst basamağında yer almış oldu.

İstanbul'da günün 6. koşusuna jokeyi Gökhan Kocakaya ile katılım gösteren Roberta Mia (Goken - Bye Bye Fuji / Elusive Quality) ikinci olurken, Temurkhan (Three Valleys - Dea Gaia / Duke Of Marmalade) Mehmet Kaya idaresinde pistten üçüncülükle ayrıldı. Ahmet Çelik ile start alan Gökdenizim (Mendip - Beren Sultan / Artie Schiller) dördüncü sırada yer alırken, Aegean Finale (Not This Time - Final Sense / Street Sense) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde beşinci oldu.

Koşunun galibi Perfectly Splendid için bitiriş derecesi 1.10.79 olurken, farklar 2 Boy - 1,5 Boy - Boyun - 3,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarış sonrasında düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Yücetürk'e kupasını Mehtap Gül Altaş Atığ verdi.

Törene; Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce, Asli Üyemiz Sadrettin Atığ ve davetliler de katıldı.