2 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1200 metre sentetik pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 2.Koşusu olan Maiden mücadeleye 6 tay katılım gösterdi. (6) PEROTTI, startla birlikte yarışın ilk 100 metresinde koşuya adapte tam olamayan tay, keskin virajları KRAL ÇIPLAK’ın dışından dömesi zaman zaman da savrularak son virajı dördüncü durumda döndü. Startla beraber koşuyu forse eden kolay tempoda dönen LORD WOLF ile arasında 6 boy fark oldu. İlk 400/0,24,55 – 600/0,36,16 ile son viraj dönüldükten sonra savuralarak dönmesi son 200’den sonra safsanların dışından yapmış olduğu güzel sprinti ile koşuyu 3.bitirirken, fotoya canlı girişi ile ikinci yarışını koşan PEROTTI, ilk yarışında çok daha farklı koşacak olup Maiden’dan çıkacak güçte kabiliyetli bir tay olduğu görülmüştür.

2 Temmuz Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. DİLBER FIRTINASI, hayatında 5 yarış koşan tay, her yarışında ayrı bir biniciyle start aldı. İlk dört yarışında en iyi derecesi dördüncülük. 1200 metrede 1,22,31 ile bugündü yarışında Bursa pistinde 1300 metre çim pistte BY REİSOĞLU, son 150’den sonra birinciliği garantelimesiyle boşlukta yarışı 2.bitirirken, ilk kez en başarılı yarışını koşmuş oldu. İlk Maiden yarışında artık üstüne koyarak gitmesinden dolayı ihmal edilmemelidir.

2 Temmuz Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 7.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (10) OKÇU GÜZELİ, İstanbul çim pistinde Şartlı-1 yarışında dilbağı ile koşarak dördüncü olan tay, safkan ikinci koşusunu Bursa kum pistinde dilbağı ile koşarak ikinci oldu. Üçüncü yarışında Bursa 1300 metre çim pistte KGDB ile start aldı. Startla birlikte koşunun liderliğini ele geçirerek son virajı el oynatmadan 1,5 boy önde kolay tempoda döndü. Son 300’de arka grubu kontrol edip binicisi kırbaç vurmadan sadece teşvikle 10 boy fark yaparak 1,26,57’lik derecesi ve Onur Yıldız ile kazanırken son 800: 0,53,32 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan BY REİSOĞLU’nun 1,27,74’lük derecesinden daha iyi bir derece yapmasıyla Binicisinin elinde sermaye olması sınırının gücünü tam kullanmayan tay, KGDB’na tam uyum sağlayarak ilk yarışında bu safkanı kesinlikle ihmal etmeyiniz. İLYADA, son 200’den sonra OKÇU GÜZELİ birinciliği garantilemesiyle boşlukta binicisi atını son 200’den sonra bariyer dibine gitmeyip düzeltmekle uğraşmasından dolayı yarışı 2.bitirdi. Son katıldığı İzmir ve Bursa çim pistinde bu mesafede üçüncü olan tay, tam gücü sırınırında bugün için koşmayıp ilk Maiden yarışında daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

2 Temmuz Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. (8) ASELA, startla birlikte koşunun liderliğini SALVATORE olması son viraja 5.durumda giren tay, orta kulvardan dışa doğru açılması ile son 200’den sonra yapmış olduğu güzel sprinti ile yarışı 2.bitirdi. Hayatının ilk yarışında Bursa kum pistinde ikinci olurken çim pistte de ikinci olması ve 1,27,77’lik derecesi ile koştukta daha emin adımlarla yol alıp ilk Maiden yarışında kazanacaklar listesine almanızı tavsiye ediyoruz.