Ser.Yıldız ve C.Altun safkanlardan düştü. Aziz Akdemir 5 gün at binmeme cezası aldı. Safkanlarda ve düşen jokeylerde bir sağlık problemi görülmedi.

 

06.07.2021 SALI ANKARA KOMİSERLER KURULU KARARLARI : 1. KOŞU

10 Numaralı boxtan çıkan 4 numaralı PRENS ATLAS isimli atın jokeyi Aziz AKDEMİR, start çıkışı dış kulvardan iç kulvara doğru hatalı kulvar değiştirmesi nedeniyle, 8 numarada kayıtlı NALAKOŞAN isimli at, önünde bulunan 5 nolu boxtan çıkan 10 Numarada kayıtlı MUSKAT isimli ata takılmış ve düşmüştür. 11 numarada kayıtlı RED NINJA isimli at da düşen NALAKOŞAN isimli ata çarpmış ve jokeyini düşürmüştür.

Söz konusu atlarda; Veteriner Hekim tarafından yapılan ilk muayene sonucunda her hangi bir olumsuzluk saptanmamış, bu atların jokeylerinin doktor tarafından yapılan muayenesinde her hangi bir rahatsızlık tespit edilmemiştir. Pist hakemin yapmış olduğu kontrol sonucunda pistte her hangi bir olumsuzluk görülmemiştir.

4 numaralı PRENS ATLAS isimli atın jokeyi Aziz AKDEMİR, start çıkışı dış kulvardan iç kulvara doğru hatalı kulvar değişikliği yaparak içindeki atların koşu yolunu tehlikeye atarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, kurulumuza çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını kendisinin isteği üzerine aynı gün teslim etmiştir. Savunması yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası b/1 ve c bendi gereği 5 (BEŞ) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 613 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmıştır.

6 Numarada kayıtlı KING’S DAY (IRE)* isimli atın jokeyi Abdullah ÇANKAYA start çıkışı içe doğru kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmıştır. Savunması yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4 üncü maddesi ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince İHTAR CEZASI ile ve ayrıca 613 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmıştır. 10 Numarada kayıtlı MUSKAT isimli atın jokeyi Ali YILDIZ start çıkışı iç kulvardan dış kulvara doğru kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmıştır. Savunması yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4 üncü maddesi ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a bendi gereğince İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır