İLYADA, fotoya mermi gibi girdi baş farkıyla ikinci oldu ilk Maiden’i kazanır

9 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. Startla birlikte liderliği koşunun ASLIYÜCE aldı. Birer boy farklarla gerisinde ikincilikte MADİYAN, üçüncülükte AMOFTA ve dördüncülükte SANTİGRAT vardı. İLYADA, sekizinci durumda jokeyi Hışman Çizik’in kontrolünde gitmesi yarışın da temposunun da yüksek olması son virajı ASLI YÜCE lider döndü. Dışındaki MADİYAN, SANTİGRAT ve AMOFTA ile liderlik mücadelesi yaptı. İlk 400/27,11 – 600/40,33 – 800/53,22 ile geçerken, son 200’de ASLIYÜCE 2 boy önde lider olması dışında bu meterlerde İLYADA ile yapmış olduğu müthiş sprintiyle arada son 200’de 3 boy fark varken, ilk 1000/1,06,42 ile geçilen koşuda son metrelerde mermi gibi fotoya gilen İLYADA’nın baş farkla önünde ASLIYÜCE koşuyu jokeyi Akın Sözen ile kazanırken, son 800: 0,53,45 oldu. Hayatının ikinci yarışını koşan tay, ilk yarışında KGDB ile sentetik pistte koşuyu altıncı bitirip bu yarışında 1200 metre çim pistte yine Akın Sözen ile bu koşusunda K ilave edilmiş olup koşacağı ilk yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. İLYADA, İstanbul çim pistinde ilk kez start alan tay, daha önce İzmir ve Bursa hipodromlarında start alırken, jokeyi Hışman Çizik’de safkana ilk kez binip 1,20,60 ile koşuyu 2.bitirirken, koşacağı ilk Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

BRIGHT QUEEN İlk maiden Koşusu'nu kazanacak güce ulaştı

9 Temmuz Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1700 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz kısraklarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 14 kısrak katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini CHUCKYS BRIDE alıp yarışı yüksek tempoda götürdü. İkincilikte EXCEVATION, üçüncülükte BRIGHT QUEEN şeklinde son düzlüğe gelindi. Son virajı CHUCKYS BRIDE 3 boy önde döndü. İkincilikte orta kulvardan EXCEVATION, üçüncü BRIGHT QUEEN orta kulvardan en dış kulvara doğru çıkan OUT OF THE DARK bu metrelerde 11.durumdaydı. Son 200’den sonra EXCEVATION, yapmış olduğu güzel sprinti ile temposu düşmeye başlayan CHUCKYS BRIDE’den liderliği alarak farkı da bir anda 3 boya çıkartması fotoyu da 3,5 boy farkla 1,45,62’lik derecesi ile jokeyi F.Him’le kazanma başarısını gösterirken, BRIGHT QUEEN ikinci, SHADOW WARRIOR üçüncü olurken, en dış kulvardan çok kuvvetli gelen OUT OF THE DARK yakın aralıklarla koşuyu 4.bitirirken, o gelişi ile 10 metre daha olsa koşuyu 2.veya 3.bitirebilirdi. Koşacağı ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. ELAZIĞ PRENSESİ, dışındaki OUT OTHE DARK ile birbirlerini sürükleyerek yarışı 6.bitirirken, fotoya canlı ve diri girişi ile koşacağı orta veya uzun mesafedeki ilk yarışında daha farklı koşacak olup buna göre değerlendiriniz. Koşuyu kazanan EXCEVATION, Bursa çim pistinde start aldığı son altı yarışında bir kez dördüncü olup ilk beşe giremeyen safkan, bu kez son üç yarışında start aldığı F.Him ile fotoyu önde geçti. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan ANNA HENREITTA’nın 1,46,14 ve KALAMARIA’nın 1,46,22’lik derecelerinden daha iyi bir derece gerçekleştirmiştir. BRIGHT QUEEN, İzmir pistinde beş kez start alan safkan, kazanamayıp ilk kez start aldığı Bursa pistinde Kadir Tokaçoğlu ile start alıp daha evvelki yarışlarında safkana kapalı gözlük takılırken, bu kez takılmayıp 1,46,08’lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan ANNA HENREITTA’nın 1,46,14 ve KALAMARIA’nın 1,46,22’lik derecelerinden daha iyi bir derece gerçekleştirmiştir bu pistte koşacağı ilk Maiden yarışında kazanacak güçte olduğu görülmüştür. Yarışın son 800: 0,48,68 olurken, ikinci gelen kısrağın son 800: 0,49,04 olmuştur.

ANNA HENRIETTA son 150’den sonra müthiş sprintı fotoya mermi gibi girişi ile kazandı

9 Temmuz Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1700 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz kısraklarına ait günün 2.Koşusu olan Maiden mücadeleye 14 kısrak katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini BLACK PUNCH alıp GÖNENLİ KIZ kovaladı. Yarışa yüksek tempoda veren bu iki kısrak, son viraj dönülürken, SUNNY STREET bu iki kısrağın yanına gelip ikinci duruma girdi. ANNA HENRIETTA, son virajı orta kulvardan 11.durumda döndü. Son 300’den sonra orta kulvardan koşunun liderliğini SUNNY STREET farkı da 1,5 boya çıkartıp son 100’de ANNA HENRIETTA ile arasında 3 boy fark olmasına rağmen dışından son metrelerde çok kuvvetli gelen ANNA HENRIETTA’ya fotoya yakın boyun farkıyla liderliği vererek koşuyu 2.bitirirken, 1,46,18’lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan KALAMARIA’nın 1,46,22’lik derecesinden daha iyi bir derece yaptı. Koşuyu kazanan ANNA HENRIETTA, son 100’den sonra adeta jokeyi ile bütünleşerek boyun farkıyla 1,46,14 ile koşuyu kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,49,40 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan KALAMARIA’nın 1,46,22’lik derecesinden daha iyi bir derece yapması ile koşacağı ilk yarışında orta ve uzun mesafede ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. ANNA HENRIETTA, koşularını İstanbul, Kocaeli ve Adana pistlerinde yaparken, son üç yarışını Adana çim pistinde koşmuş olup en iyi derecesi 6.olması ilk kez Bursa pistinde start alarak aksesuar değişkliği yapılmayarak sadece N.Avci ilk kez safkana binmesi sonlarda adeta uçarak fotoya girdi. Bursa pistini safkanın çok sevdiği görülüp ayrıca uzun mesafelerde de başarılı koşacak izlenimini verdi. Koşacağı ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmemelidir. SUNNY STREET, son metrelerde liderliği verip koşuyu 2.bitirdi. Bursa’da iki kez start alan ilk yarışında üçüncü olması ikinci Maiden yarışında fotoda dışından gelen rakibine liderilği evremesi kazanan safkan kadar başarılı koşmuş olup orta ve uzun mesafedeki ilk yarışında kesinlikle ihmal etmeyin. DREAM LADY, öndeki iki attan biraz etkilenip bunların arasında kalması yakın aralıklarla koşuyu 3.bitirirken, ilk Maiden yarışında dikkat rdiyorz. MARKİZ, içte tek kalıp dışında orta kulvardaki safkanların birbirlerini sürüklemesinden etkilenerek yarışı bariyere yakın 4.bitirirken, İzmir kum ve çim pistinde start alan safkan, bu yarışına kadar 2 kez ikinci ve 1 kez üçüncü olup ilk kez Bursa pistinde start aldığı bu koşusunda dilbağı denenirken, yapmış olduğu güzel sprinti ile yarışı 4.bitirirken, ilk yarışında daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

TSUBASA, binicisi atın başında start çıkışında örtüyü almayı unutup kazanacağı yarışı 4.bitirdi

9 Temmuz Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1700 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz kısraklarına ait günün 4.Koşusu olan Maiden mücadeleye 14 kısrak katılım gösterdi. Startla birlikte TSUBASA’nın binicisi atın başındaki örtüyü almayınca yaklaşık 5 metre örtüyle koşup daha sonra aprantisi atın başından örtüyü alması öndeki grupla arasında bir anda 8 boy fark olup binicisi doldurarak ön tarafa gelip 1000 startı geçilirken liderliği KALAMARIA’dan alıp dışına da AND ALL SUN gelmesi yarışa yüksek tempo veren bu iki kısrak koşuyu 3.durumda SWEETY BELLA şeklinde son viraj dönüldü. Dördüncü durumda giden KALAMARIA, orta kulvardan yapmış olduğu güzel sprinti ile son 200’den sonra liderliği alıp dışından gelen SWEETY BELLA’nın ataklarına karşı koyarak koşuyu 1,46,22’lik derecesi ve aprantisi G.Özçelik ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,52,24 oldu. SWETTY BELLA, fotoya kazanan safkandan canlı girmesine rağmen 1,5 boy gerisinden 1,46,41 ile koşuyu 2.bitirdi. Start çıkışında başındaki örtüyü geç alan TSUBASA, koşuyu 4.bitirken, bugün için start çıkışında bu talihsizlikleri yaşamasıydı birincilik mücadelesine ortak olabilirdi. Koşacağı ilk Maiden yarışında mesafe ayırt etmeden çim pistte ihmal edilmemeli. TSUBASA, start aldığı son üç yarışında tabela dışı kalırken, bu koşusunda bir aksesuar değişikliği olmadı. KALAMARIA, hayatının ikinci yarışını koşup ilk koşusunda üçüncü olan tay, bu kez kazanırken, aynı gün diğer Maiden’leri kazananlardan kötü bir derece yapmasına rağmen fotoya canlı girişi ile uzun mesafelerde umut verip ilk yarışında ihmal edilmeyecek isim olduğu görülmüştür. SWETTY BELLA, bütün yarışlarını Bursa’da çimde ve kumda koşup aksesuar değişikliği yapılmayıp bu kez koşuyu 2.bitirdi. Fotoya canlı girmesiyle formunda düzelmeler başlayıp koşacağı ilk yarışında dikkat diyoruz.