SON KRAL ilk maiden yarışında kazanabilecek güce ulaştı

10 Temmuz Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 5.Koşusu olan Maiden mücadeleye 14 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini CASABLANCA aldı. İki boy gerisinden ARAS AĞA ikincilikte takip etti. Son düzlüğe bu şekilde gelindi. Bariyer dibinden SON KRAL son düzlüğe 9.durumda son virajı döndü. Son 400’den sonra koşunun liderliğini ARAS AĞA, öndeki rakibi CASABLANCA’dan alırken farkı da 3 boya çıkarttı. Son 200’den sonra orta kulvardan kuvvetli atağı ile gelen YİĞİTŞAH aradaki farkı eritemeyerek koşuyu 2.bitirdi. ARAS AĞA, koşuyu jokeyi 1,20,31’lik derecesi ve jokeyi M.Akyavuz ile bütünleşerek 4 boy farkla önünde kazanırken, son 800: 0,53,52 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan KIZILOK’un 1,21,54’lük derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirmesi ile ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. Adana ve Ankara çim pistinde start alıp Adana’da bir kez dördüncü olan tay, son iki koşusunda formunda önemli gelişmeler göstererek ikinci olduğu koşuda bu yarışında da dilbağı denenerek taya dilbağı takılması yararlı geldiği görüldü. YİĞİTŞAH, koşuyu 1,20,93 ile boşlukta 2.bitirirken, aynı gün diğer Maiden’i kazanan KIZILOK’un 1,21,54’lük derecesinden daha iyi bir derece gerçekleştirmesi ve fotoya canlı girişi ile ilk Maiden kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. Ankara çim pistinde start aldığı ilk yarışında 6.olup ardından ağır pistte dördüncü olması ile formunda artma görülüp gücünün sınırının bu kadar olmadığı yarış koştukça daha iyi duruma geleceği görülmesi ile ilk Maiden yarışında ihmal edilmemelidir. SON KRAL, bariyer dibinden koşuyu 9.durumda takip son virajı 7.durumda dönmesi bariyer dibinden trafik sorunu olmadan rahat bir şekilde öne geleceği metrelerde son 300’de önüne KADERŞAH KIZI bir anda geçmesi bariyer dibinden binicisi sprinte kaldırdığı atı önü duvar olunca tutmak zorunda kalarak bu kez orta kulvara doğru açılmak isterken, önünde ve dışındaki tayların gezinmesinden etkilenerek son 250’de yeniden tutmak zorunda kaldı. Bu kez KADERŞAH KIZI hafif orta kulvara açılarak tekrar bariyer dibine safkan girerek yapmış olduğu güzel sprinti ile dışındaki safkanlarla birlikte fotoya yakın aralarla girerek koşuyu SON KRAL, 3.bitirdi. SON KRAL, Ankara çim pistinde ilk üç yarışında tabelaya giremeyen tay, bu koşusunda yalnızca KG ile koşularak diğer üç koşusuna çok daha farklı koşup yarış içerisinde KADERŞAH KIZI’nın faullerine maruz kalmasıyla bugün için koşuyu 2.bitirebilirdi. Koşacağı ilk yarışında çim pistte özellikle mesafe uzadıkça daha başarılı koşacak izlenimi verip dikkat diyoruz. UÇAN HALİL, dış kulvardan yapmış olduğu güzel sprinti ile koşuyu yakın aralarla 4.bitirirken, Ankara çim pistinde start aldığı yedi çim pist yarışında en iyi derecelerinden derece yaparak bu kez 1,21,83 ile yaparak formunda aşama kaydeden tay, ilk Maiden yarışında daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

EDİZHANBEY, İlk Maiden yarışını güle oynaya kazanır

10 Temmuz Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 14 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini PİLATES aldı. İkinci durumda KIZILOK, üçüncü durumda ARAT BİR takip etti. Son virajı bu sıra ile dönüldü. Son düzlüğe ikinci durumda çıkan KIZILOK, son 300 geçilirken PİLATES’den liderliği son 200’de liderliği alarak farkı da bir anda 3 boya çıkarttı. Son 150’den sonra 4 safkan iç kulvarda MÜLAYİM, dışında EDİZHANBEY, onunda dışında KIZILOK bunların dışında KIZILOK mücadelesinden son 100’de KIZILOK rakiplerinden ayrılarak 1,21,54’lük derecesi ve Hışman Çizik ile kazanırken, son 800: 0,54,64 oldu. Hayatında üç kez Ankara çim pistinde start alan KIZILOK, ilk yarışınra üçüncü, ikinci yarışında ikinci bu kez kazanma başarısını gösterirken, koşacağı ilk yarışında dikkat diyoruz. MÜLAYİM, son 100’den sonra KIZILOK birinciliği garantilemesiyle 2., 3.ve 4.lük mücadelesinden dışında 3 safkan olmasına rağmen yakın aralarla koşuyu 2.bitirirken, 1,21,75’lik derecesi ile ilk Maiden yarışında dikkat diyoruz. EDİZHANBEY, koşuyu Müslüm Çelik ile yapmış olduğu güzel sprintiyle KIZILOK son 100’de birinciliği garantilemesiyle yakın aralarla fazla zorlanmadan 1,21,85 ile 3.bitirdi. Hayatının ilk yarışını koşup yarış görme avantajı ile koşacağı ilk yarışında EDİZHANBEY kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. URFALI, son 200’den sonra safkanların dışından sanki ikinci olacak gibi daha canlı görülen tay, son 100’den sonra birinciliği KIZILOK garantilemesiyle 2., 3.ve 4.lük mücadelesinden yakın aralarda koşuyu 4.bitirdi. Ankara çim pistinde son yarışında üçüncü olması bu kez 1200’de 1,21,86 ile dördüncü olurken, yarış koştukça form tutacak gibi görülmekte olup ilk yarışında dikkat diyoruz.

EDWARD'ın ilk yarışında Maiden'a veda etmesini bekliyoruz

10 Temmuz Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 6.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini ULUTAY alıp ÇERKEZ BEY ikinci durumda, EDWARD üçüncü durumda, FERMUZ ise bariyer dibinden koşuyu 6.durumda takip etti. Son 600 geçilirken bariyer dibinde olan EDWARD, son viraj dönüldükten sonra ULUTAY’dan liderliği alıp aynı şekilde FERMUZ’da bariyer dibinden koşuyu takip edip safkanların viraj dönülürken orta kulvardan rakiplerinin savrulması ile bu avantajını kullanarak son virajı bariyer dibinden 3.durumda dönmesi koşunun liderliğini alan EDWARD, farkı son 400’de bir anda 3 boya çıkartıp FERMUZ bariyer dibinden dışına çıkarak yapmış olduğu müthiş sprintiyle son 150’de farkı eriterek başa baş birincilik mücadelesine başladı. Son 5 metrede içindeki safkana hakimiyetini hissettirerek 1,15,21’lik derecesi ve jokeyi M.Gönültaş ile 1 boy farkla kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,49,68 oldu. FERMUZ, start aldığı İzmir pistinde ilk iki yarışında koşuyu 2.bitiren tay, bu kez kazanma başarısını gösterirken, mesafe uzadıkça daha başarılı koşacak izlenimi vermiş olup ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. EDWARD, koşuyu 1,15,37 ile 2.bitirdi. İzmir çim pistinde start aldığı 17.04 tarihindeki ilk yarışında koşuyu 8.bitirirken, yaklaşık 3 ay sonra İzmir pistinde bu kez kum pistte start alması ile bu kez dilbağı denenerek takılırken, son viraj dönüldükten sonra bariyer dibini avantajını kullanarak son 150'de farkı 3 boya çıkartmasına rağmen son 5 metrede dışından gelen FERMUZ'a liderliği verip koşuyu 2.bitirirken, uzun sprint yapamadığı görülüp koşacağı ilk yarışında acele etmeyip sprint mesafesini biraz daha kısaltması halinde Maiden’dan çıkacak güçte olduğu görülmüştür.