İzmir Yarış komiserleri tartışmalı bir karara imza attı

22 Ağustos Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda yapılan 4.koşu'da son 200 iki atın arası bir atın  girecek kadar açık olmasından dolayı VİNNER DENCER binicisi girip çıksa o gelişi ile koşuyu %80 kazanır ikinci %100 olurdu atın kulvara boynunun girdiği anda dışındaki MAGIC APPLE Alican İnci bir atın gireceği kulvarı kapatmak için  iki sefer  bilerek boyunu girmiş safkanı tampon yaparak yıkmayıda göze alarak kulvarı daratması  F.Avcı atını tutarak bekleme yarışı yaparak son 300 de sprinte yeni kalkan safkanı yapılan foulden dolayı iki rakibinin içine girmesi tekrar yarışa adapte etmesi zaman ve aksiyon kaybı yaşayıp foule mağruz  kalması %80 koşuyu kazanır %100 de koşuyu ikinci bitirebilirdi. Bu safkanın gücü tükenmiştir masalını bu koşuda anlatamazsınız İzmir komiserler kurulu Adaletin kantarını bu koşuda iyi tartamadılar.

  KOMİSERLER KURULU KARARLARI 4. KOŞU :  

9 numarada kayıtlı WINNER DANCER isimli atın antrenörü 5 numarada kayıtlı MAGIC APPLE isimli atın ve binicisinin kendi atını engellendiği gerekçesiyle protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda protestonun reddine karar verilmiştir.

1 numarada kayıtlı JOTUNHEIM isimli atın binicisi Muhammed Mir BİLGİN son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numarada kayıtlı MAGIC APPLE isimli atın binicisi Alican İNCİ son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.