CEZA KESEN isimli ata Komiserler Kurulu CEZA KESTİ

26 Ağustos Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda yapılan 4.koşuda NEVİNUR isimli Atın Antrönerü CEZA KESEN isimli atın kendi atını engellediği için protesto çekmiştir. Komiserler kurulu protestoyu kabul edip çok doğru bir karardır.

KOMİSERLER KURULU KARARI KOŞU 4: 

4. Koşuda 14 numaraya kayıtlı NEVİNUR’un antrenörü 5 numaraya kayıtlı CEZA KESEN isimli ata, kendi atını engellediği için protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan incelemede 5 numarada kayıtlı olarak koşan CEZA KESEN isimli atın binicisinin, 14 numaraya kayıtlı olarak koşan NEVİNUR isimli ata; koşunun son düzlüğünde usulsüz kulvar değiştirip atın koşu yolunu daraltarak engellemesi tespit edildiğinden,

1. inci 5 numaraya kayıtlı CEZA KESEN

2. inci 14 numaraya kayıtlı NEVİNUR

3. inci 2 numaraya kayıtlı AĞRI DAĞI

4. inci 9 numaraya kayıtlı SARI KARINCA

5. inci 11 numaraya kayıtlı BİLŞEN

şeklinde sonuçlanan koşu sonucu 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğin 122/7maddesi uyarınca koşu sonucu aşağıdaki şekilde Kurulumuzca değiştirilmiştir.

1. inci 14 numaraya kayıtlı NEVİNUR

2. inci 5 numaraya kayıtlı CEZA KESEN

3. inci 2 numaraya kayıtlı AĞRI DAĞI

4. inci 9 numaraya kayıtlı SARI KARINCA

5. inci 11 numaraya kayıtlı BİLŞEN

5 numaraya kayıtlı CEZA KESEN isimli atın binicisi Mahmut TURAN ifadeye çağırılmış ve kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden ; Atın binicisi Mahmut TURAN ın, olayın müsebbibi olduğu kanaatine varıldığından, 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayandırılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122.  maddesinin 7. fıkrası (d) bendi uyarınca 10 gün süreyle tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icra etmekten MEN edilmiş ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.