23 Ağustos Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan G3, 2.Yaşlı İngiliz tayları 1300 metre kum pistte 9 safkan start alıp iyi bir start çıkışı DİSPERGATÖR lıderliğini alıp start ile birlikte barıyer dibine giren safkan beyaz bayrak ayna yaparak kazanma başarısı gösterirken 1.5 boy fark ile 1.20.95 derecesi  son 800: 0.50.60 oldu. İzmir Şirinyer Hipodromu'nda koşu hayatında ilk meiden koşusunu kazanması Kocaeli Kartepe Hipodromları ile birlikte üç koşu üst üste kazandı. Kocaeli Kartepe Hipodrom'unda ilk KV-7 koşusunda ikinci oldu 18 gün sonra Bursa pısttinde  A-3 koşusu kazandı tüm koşularinda safkana Barış Kurdu bindi. Kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz. Koşuyu üçünçü bitiren HALAF AĞA son 200'de 2.3 arasında 3 boy birinci ile 6 boy olması son 100'den sonra güzel sprinti ile koşuyu üçünçü bitirirken fotoya yakın aralarla Koşuyu üçünçü bitirmesi 1.21.29 derecesi aynı pistte mesafede 1 ay evel 1.22.29 ile kazandığı koşunun derecesini 1.21.29 düşürmesi ilk A-3 koşusu olması son iki yarışında  Gökhan Gökçe ile iyi bir uyum sağlayan safkan üstüne koyarak gitme avantajı ile ilk yarışında çim ve kum pistte ayırt etmeden dikkat diyoruz.

23 Ağustos Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda gerçekleştirilen 2 yaşlı İngilizlere mahsus 1300 metre kum pistteki koşu (Açık-A3) 9 safkanın katılımıyla koşuldu. Erkan Gürçağan’ın sahibi, Süleyman Başar’ın da yetiştiricisi olduğu Dispergatör (General Quarters - Senacan / Yonaguska) jokeyi Barış Kurdu’yla 1.20.95’lik derece yaparak koşuyu kazandı. Orhan Sezik antrenesindeki erkek tay yarış kariyerinin 5. startında 4. galibiyetini elde etti.

Tabelanın ikinci basamağında Ahmet Çelik idaresindeki Perotti (Lion Heart - Don't Try Again / Eddington) yer alırken, Halaf Ağa (Papa Clem - My Flower / Perfect Storm) Gökhan Gökçe ile üçüncü, Ascot (Mendip - Alaz / Strike The Gold) Tolga Yıldız’la dördüncü, Augustin (Kaneko - Keepin Company / Mineshaft) de Mertcan Çelik ile beşinci oldu. Koşuda farklar 1,5 Boy - 1/2 Boy - 1/2 Boy - 11 Boy şeklinde sonuçlandı.