Bursa Osmangazi Hipodromu'nda dört jokeye ceza yağdı

Onur Öztürk 15 gün, Mahmut Turan 10 gün Ercan Çankaya 15 gün, Sercan Tırpan 7gün At binmeme cezası aldılar.

KOMİSERLER KURULU KARARI 1.KOŞU: 

20.08.2021 tarihli rapora ek rapor;

2.Koşuda 4 numarada kayıtlı STARTAY isimli atın Binicisi ONUR ÖZTÜRK, tartı mahallinde bulunmayarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ONUR ÖZTÜRK; 6132 Sayılı Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 120/2. maddesi gereğince 1226 TL para cezası ve 15 gün süre ile sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

8.Koşuda 9 numarada kayıtlı BİLİRKİŞİ isimli atın Binicisi MAHMUT TURAN, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici MAHMUT TURAN; 6132 Sayılı Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (B-1) ve (C) bendleri gereğince 613 TL para cezası ve 10 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

6.Koşuda 9 numarada kayıtlı YEŞİL ELMA isimli atın Binicisi ERCAN ÇANKAYA, koşu disiplininden kopmuş, yarış güvenliğini tehlikeye sokarak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmiştir. Binici ERCAN ÇANKAYA; 6132 Sayılı Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (B-1) ve (C) bendleri gereğince 613 TL para cezası ve 15 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

 

Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 4. Koşuya protesto çekildi Red edildi Jokeye ceza verildi doğru karar

KOMİSERLER KURULU KARARI 4.KOŞU: 

Koşuda 2 numarada kayıtlı GÜLÇİN SULTAN isimli atın Antrenörü KAZIM ŞENGEL, 6 numarada kayıtlı GÖKÇEKENT isimli atın, atının aksiyonunu son düzlükte bozduğu gerekçesiyle koşuya protesto çekmiştir. Yapılan inceleme sonucunda; Protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

Koşuda 6 numarada kayıtlı GÖKÇEKENT isimli atın Binicisi SERCAN TIRPAN, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici SERCAN TIRPAN; 6132 Sayılı Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (C) bendi gereğince 7 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.