Prof. Dr. Kenan Binak Koşusu'nu LEGA LADY kazandı

27 Ağustos Cuma günü İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda yapılan  A-3 Kenan Binak koşusu 1400 metre çim pistte 2.Yaşlı İngiliz 9 tay start alıp start ile birlikte koşunun lıderliğini  LOVELY BONITA aldı  ikinci durumda bir boy gerisinde LEGA LADY ve 9.durumda ROBERTA MIA şeklinde son 600 geçilirken koşunun temposunu yüksek olması ilk 400_0.24.29 olması ilk 600/0.36.13 son viraj  dönüldükten sonra LEGA LADY koşuyu forse eden LOVELY BONITA'nın dışına kolay tempoda gelmesi son virajı sonuncu dönen ROBERTA MIA beş atın dışından dönmesine rağmen  8'inci durumda safkanların dışından son 400 geçmesi son 300 de koşunun lıderliğini  LEGA LADY alarak  farkı bir boya çıkarması koşunun ilk 800/0.48.39 - 1000/1.00.22  geçilmesi son 150 den sonra  ROBERTA MIA pistte içe doğru gitmek istemesi son 100'de Halis Karataş sol elinden sağ eline kırbacı  alması saliselikte olması zaman kaybı olup son metrelerde kuvvetli atakları ile koşuyu boyun farkıyla 1.24 36 ikinci bitirdi safkanın altıncı yarışı olması  Halis  Karataş safkana daha evel bir kere binsedi bu koşuyu %100  kazanırdı Gökhan Kocakaya cezalı olduğu için ROBERTA MIA bindi. Daha evelde söyledim bu safkan KARKIZ'dan daha iyi uzun mesafelerde başarılı koşacaktır. Koşuyu LAGA LADY boyun farkı  1.24.32 derecesi  jokeyi  Müslüm Çelik ile  kazandı son 800: 0.47.91 oldu. Kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz. TULUĞ HANIM son 400 den sonra trafik sorunları yaşayıp koşuyu altıncı bitirirken İstanbul çim pistte ilk kez koşan safkan ilk yarışında çok daha farklı koşacaktır.

1984 ve 1990 yıllarında olmak üzere iki dönem Kulübümüzde Başkanlık yapan, ülkemizin önemli bilim insanlarından Prof. Dr. Kenan Binak’ı, vefatının 10. yılında adına düzenlenen koşu vesilesiyle bir kez daha saygıyla ve rahmetle andık. 27 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilen yarış, İstanbul’da gecenin en önemli mücadelesiydi.

Veliefendi Hipodromu çim pistinde yapılan 1400 metre mesafeli koşuda, 2 yaşlı 10 dişi İngiliz tayı start aldı. Seydi Akyıldırım’ın sahibi, Haluk Akyıldırım’ın da yetiştiricisi olduğu Lega Lady (Kaneko - Lega Nord / Cuvee) sonlarda dıştan gelen rakiplerinin ataklarına direnerek jokeyi Müslüm Çelik’le koşuyu birinci tamamladı. Ahmet Elçin Karakurt antrenesindeki doru dişi tay, kariyerinin 7. startında 3. galibiyetine imza attı.

Kazanan safkanın boyun farkıyla gerisinde Halis Karataş idaresindeki Roberta Mia (Goken - Bye Bye Fuji / Elusive Quality) ikinci olurken, Karakraliçe (Smart Robin - Sezgi Hanım / Mountain Cat) Hışman Çizik ile üçüncü, Ballı Kaymaklı (Marcavelly - Senora Dancer / Distorted Humor) Ahmet Çelik’le dördüncü, Crazy Amazon (Mendip - Prenses Zeyna / Divine Light) da Gökhan Gökçe’yle beşinci oldu.

Lega Lady için bitiriş derecesi 1.24.32 olarak sonuçlanırken, yarışta farklar Boyun - 1 Boy - 1/2 Boy - 4 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

Koşu sonrası düzenlenen törende kazanan atın sahibi Seydi Akyıldırım’a kupasını Vildan Binak takdim etti.

Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törene Yönetim Kurulu Üyelerimiz Tuğban İzzet Aksoy ve Can N. Güven ile davetliler de katıldı.