Aşım Müracaatı Değişiklikleri Hakkında

Bilindiği üzere hara ve aşım istasyonlarımızda aşım yapan aygırlarda müracaatı bulunan, henüz aşım görmemiş kısraklar ile aşım görmüş olup boşa dönmüş kısraklara, 2022 aşım sezonu ile sınırlı kalmak kaydıyla, Aşım Talimatnamesi ilgili hükümlerinde yer alan cezai şartlar uygulanmadan müracaat değişikliği veya aşım müracaatı iptal hakkı tanınmaktadır

Hali hazırda değişiklik talep edilen kısrağının müracaatı, İzmit, Seyhan, Torbalı Aşım İstasyonları ile Mahmudiye Pansiyon Hara’da bulunmayan kısrak sahiplerimizin, söz konusu hara/aşım istasyonlarındaki aygırlar için değişiklik talep etmeleri halinde;

Tesislerde popülasyonun yoğun olmasına bağlı olarak herhangi bir hastalık riski oluşmaması amacıyla, aygır değişikliği gerçekleşecek kısraklarına yalnızca günübirlik statüde hizmet verilecektir.

İlgililere önemle duyurulur.

 

 

SERDÜMEN ve TAYKUT isimli Aygırlar Hakkında

 

2022 aşım sezonunda Mahmudiye Pansiyon Harada hizmet vermekte olan, SERDÜMEN ve TAYKUT isimli aygırlar TİGEM tarafından satın alınmıştır.

Bu kapsamda, ilgili aygırlarda müracaatı bulunan henüz aşım görmemiş kısraklar ile aşım görmüş olup gebelik muayenelerinde boşa dönmüş kısrakların aşım müracaatları iptal edilmiştir.

Müracaatı iptal edilen kısraklarının, anılan aygırlarda aşım görmesini isteyen at sahiplerinin TİGEM’e müracaat etmesi gerekmektedir.

İlgililere duyurulur.

 

 

2022 AŞIM SEZONUNDA AŞIM MÜRACAAT DEĞİŞİKLİĞİ / İPTALİ TALEP EDİLEN KISRAKLAR HAKKINDA

 

Hara ve aşım istasyonlarımızda aşım yapan aygırlarda müracaatı bulunan, henüz aşım görmemiş kısraklar ile aşım görmüş olup boşa dönmüş kısraklara, 2022 aşım sezonu ile sınırlı kalmak kaydıyla, işbu duyuru tarihinden itibaren, Aşım Talimatnamesi ilgili hükümlerinde yer alan cezai şartlar uygulanmadan müracaat değişikliği veya aşım müracaatı iptal hakkı tanınacaktır.

İlgililere önemle duyurulur.

 

 

HARA ve AŞIM İSTASYONLARIMIZDA ALINAN EHV-1 ÖNLEMLERİ HAKKINDA

 

Hara ve Aşım İstasyonlarımızda EHV-1 hastalığının önlenmesine yönelik olarak uygulanmakta olan tedbirlere ek olarak;

EHV-1 hastalığının gebe kısraklara etkisinin ve gebe kısrakların hastalığı yayma riskinin diğer kısraklara oranla daha fazla olması nedenleriyle, tüm hara ve aşım istasyonlarımıza gebe kısrak kabulü durdurulmuş olup, gebe kısraklar, doğumlarını müteakip 21 gün süre ile hara/aşım istasyonlarımıza kabul edilmeyeceklerdir. Söz konusu uygulama ikinci bir duyuruya kadar devam edecektir.

Özel çiftliklerde gerçekleşecek doğumlara, hara ve aşım istasyonlarımızın imkanları dahilinde gezici veteriner servis hizmeti ile destek verilecektir.

Ayrıca, Karacabey Pansiyon Hara’da bulunan boş kısraklara (hiç aşım görmemiş, aşım görmüş ancak gebe kalmamış, gebe kalmış ancak embriyonik ölüm gerçekleşmiş, doğurmuş ancak tayını kaybetmiş kısraklar vb) ve taylara antikor seviyesini yükseltmek amacıyla, aşılama programına ek 1 doz Duvaxyn aşısı uygulanacaktır. Karacabey Pansiyon Haraya kısrak kabulüne başlandıktan sonra, söz konusu ek 1 doz Duvaxyn aşısı günübirlik aşıma gelen boş kısraklara da uygulanacaktır.

İhtiyaç duyulması halinde, bahse konu ek aşı uygulaması, Karacabey Pansiyon Hara dışındaki hara ve aşım istasyonlarımızda da uygulanacaktır.

İlgililere önemle duyurulur.

Türkiye Jokey Kulübü