18 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda GR-1 Veliefendi Koşusu öncesi yağmur yapmasından dolayı çim pist ölçümü (3.7) az yumuşak oldu. 2800 metre çim pistte start ile birlikte koşunun liderliğini GÖKYÜZÜ aldı. İkinci durumda ÖZBİLDEN, üçünçü barıyer dibinden SOYDERE şeklinde geçildi. Arka grupta koşan safkanların birbirlerini kollamaları öndeki ilk üç safkanı ciddiye almadıklarını koşunun temposu düşük olarak GÖKYÜZÜ'nün binicisi Akın Sözen, 2800 metre çim pistti kısaltmak istemesi koşunun temposunu son 800'den sonra artmaya başladı. Son 600'den sonra GÖKYÜZÜ'nün binicisi Akın Sözen, bir anda farkı son viraj dönüldükten sonra 4 boya çıkardı. İkinci durumda SOYDERE'nin binicisi Vedat Abiş'le son 300'den sonra yapmış olduğu güzel sprinti ile son 150'de GÖKYÜZÜ'nün dışından gelip başa baş birincilik mücadelesinden koşuyu SOYDERE boyun farkı, 3,16,29'luk derecesi ve jokeyi Vedat Abiş ile bütünleşerek GR-1 Veliefendi Kupası Koşusu’nu kazanırken son 800: 0,54,28 oldu. Arka grupta birbirlerini kolluyarak bekleyen jokeyler son virajdan sonra 3., 4.ve 5.lik mücadelesi yaptılar. Jokey Vedat Abiş'in ikinci kez GR-1 galibiyeti oldu. Gr-1 Veliefendi Hipodromu'nda Kupa töreninde yarışçılık tarihinde bir ilk yaşandı. SOYDERE'nin sahibi Abdullah Adanır, Antröner İbrahim Bekiroğulları kupa törenine katılım göstermedi. Kupa töreni İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız, üç kupasını aynı Hipodrom müdürü Volkan Yıldız'a jokey Vedat Abiş'e ayrı ayrı verdi. Koşuyu kazanan SOYDERE'nin Antrönerü İbrahim Bekiroğulları ve koşuyu ikinci bitiren GÖKYÜZÜ'nün antrönerü atın yetıştiricisi oğlu M. Bekiroğlları'dur. SOYDERE'nin kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Abdullah Adanır adına jokey Vedat Abiş'e kupasını İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız verdi.Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Abdullah Adanır adına jokey Vedat Abiş'e kupasını İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız verdi.

Kazanan safkanın antrenörü İbrahim Bekiroğulları adına jokey Vedat Abiş'e plaketini İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız takdim etti.Kazanan safkanın antrenörü İbrahim Bekiroğulları adına jokey Vedat Abiş'e plaketini İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız takdim etti.

İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız ayrıca Vedat Abiş'e kazanan jokey olması vesilesiyle de bir plaket verdi.İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız ayrıca Vedat Abiş'e kazanan jokey olması vesilesiyle de bir plaket verdi.