25 Ekim Salı günü  Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan 5.Koşuda son 750 metrede 2.numaralı BİR MATRA binicisi İsmail Demir kendi kulvarında giden safkan dışından gelen 5.numara BAHÇE  binicisi Mehmet Salih Çelik 1100 metreden itibaren BİR MATRA'nın dışından kolay tempoda gitmesi son 750 de 2 atın dışında olması  teşviklere Mehmet Salih Çelik başlaması BİR MATRA'nın dışından bir boy fark olduğu an bir anda BAHÇE  isimli safkan BİR MATRA'nın kulvarına girmesi   BİR MATRA ön ayakları BAHÇE'nin arka ayaklarına takılması BİR MATRA tökezlemesi sonucu ile birlikte Binici İsmail Demir safkadan kötü düşmüştür belindeki ağrısı nedeniyle Ambulansla Hastaneye sevk edildi.  BİR MATRA'da bir sağlık sorunu tespit edilmemiştir. BAHÇE isimli safkan ve binicisi koşuyu dördüncü bitirirken Komiserler Kurulu BAHÇE'nin  dördüncülüğünü onayladı. Bizce  Komiserler Kurulu yıllardır yanlış kararlar alıyor koşu star ile birlikte başlıyor koşu içinde binici 4 atı yıkıyor koşuyu kazanıyor  Komiseler kurulu geçerli sayılıyor protesto da yapılan koşular birbirlerine koşu içinde foul yaptımı sıra değişikliğine gidiliyor bir çelişki rakiplerini koşu içinde yıkarak kazandığı koşu geçerli Jokeye 7 gün at binmeme cezası 4 at yıkarsa 15 gün süre ceza veriliyor. Dünyada özellikle Amerika'da bu takılma olayında sonunculuğa anında atıyorlar. Jokey en az 3 ay ceza alıyor. 25 ile 30 bin dolar arasında para cezası ödüyor.

İsmail Demir yapılan tetkikler sonrası herhangi bir sağlık problemi görülmeyip hastaneden taburcu olmuştur. 

  5. KOŞU KOMİSERLER KURULU KARARI  

5. koşuda, 2 numaralı BİR MATRA isimli at koşunun son 750 metresinde 5 numaralı BAHÇE isimli ata takarak tökezlemiş ve binicisi İsmail DEMİR' i düşürmüştür. Koşu sonrası yapılan muayenelerde binici İsmail DEMİR kontrol amaçlı hastaneye sevk edilmiş olup, atta ise herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiştir.

5 numaralı BAHÇE isimli atın binicisi Mehmet Salih ÇELİK, son 750 metrede yarış usul ve nizamlarına uymayarak rakibi 2 numaralı BİR MATRA isimli atın binicisi İsmail DEMİR ' in düşmesine neden olmasından dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir.Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini beyan etmiştir.

4 numaralı BERSUN ATEŞİ isimli at koşunun son 500 metresinde yarışı bırakmıştır. Koşu sonrası yapılan muayenelerde binicide ve atta herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiştir.

10 numaraya kayıtlı DELİ OSMAN isimli atın antrenörü Orhan GÖRMEZ, atını yeteri kadar eğitmediğinden, atının starttan çıkmaması nedeniyle Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları hakkındaki Kanunun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.