25 Ekim Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 4.koşuda COMPILER isimli safkana binen Ercan Çankaya koşuyu forse eden İNTO'nun son 200 den sonra en az 10 metre dışından koşuyu kazanacak gibi gelirken yanlış kırbaç vurması  ile iç kulvara gitmesi İNTO'nun içine girmesi ile oldukça zaman kaybetmesi %100 kazanabileceği koşudan ikinci ayrıldı. 

Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 25 Ekim Salı günü 8. Koşuda Spiker Canlı yayında 1.QUEEN İNTO ile 6.LONDON CITY karıştırdı.

25 Ekim Salı günü Diyarbakır Hipodromu'nda 6 koşuda İNCİNİN GÜCÜ isimli atın binicisi  Ahmet Arslan safkana (12) kırbaç vurdu  7 gün at binmeme cezası aldı.

KOMİSERLER KURULU KARARI

6 numaraya kayıtlı İNCİNİN GÜCÜ isimli at start çıkışı hatalı kulvar değişikliği yapmıştır. İNCİNİN GÜCÜ isimli atın binicisi Ahmet ARSLAN’nın konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması yetersiz bulunduğundan 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117 / 1 maddesinin a bendi gereği ihtar cezası verilmiştir.

8 numaraya kayıtlı KUŞ KONMAZ isimli at start çıkışı hatalı kulvar değişikliği yapmıştır. KUŞ KONMAZ isimli atın binicisi Ferit YARDIMCI’nın konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması yetersiz bulunduğundan 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117 / 1 maddesinin a bendi gereği ihtar cezası verilmiştir.

6 numaraya kayıtlı İNCİNİN GÜCÜ isimli atın binicisi Ahmet ARSLAN fazla sayıda (12) kamçı kullanmıştır. Konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması yetersiz bulunduğundan, 6132 sayılı At Yarışları Kanununa bağlı olarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6 maddesi gereği; 834 TL para cezası ve 7 gün (yedi) süreyle tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icra etmekten yasaklama cezası verilmiştir.

4 numaraya kayıtlı HİFRON KIZI isimli atın binicisi Abdullah ÇANKAYA’nın koşunun bitiminde kamçısının ucuna bağlı bir aksesuar görülmüştür. Kamçısının incelemesi sonucunda kamçının uç kısmının yarış esnasında ikiye bölündüğü ve görüntülerde kamçının ucuna herhangi bir aksesuar bağlıymış gibi görüntülere yansımıştır. Bu konuyla ilgili herhangi bir probleme rastlanmamıştır. Ayrıca binici Abdullah ÇANKAY’nın konuyla ilgili ifadesi alınmış olup koşunun son düzlüğünde kamçısının üst kısmının koptuğu kamçının üst kısmındaki derideki ipe bağlı şeklinde kaldığını belirtmiştir.

4. Tigem 2022 Satışlarında 31.775.000 TL oldu dolar bazında 2021 yılına göre %43 zarar etti. 2023 yılında asgari ücret 9.000 TL tahmini olursaseyisin sigortası ile birlikte bir atın aylık masrafı 30.000 TL ile 32.000 TL bulur. Atların yemleri ilaçları %90 ihtal olmasıdır.