THE LOVE  I NEED Pişkin Bir Tay

1.Ayak: Handikap-15 koşu ile başlayacak olan ilk ayakta Ankara çim pistindeki son ikinciliklerini beğendiğim (3) ICE TEA sentetik kumda yine iyi netice almasını beklediğim bir isimdir. Ankara 1400 kum pistindeki son yarışında önde numara götürerek ilgi çeken üçüncülük elde eden (1) FRANCIS HORSE seri yapısıyla beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacaktır. Bu haftaki pist çalışmalarında daha farklı görünerek gelişme kaydeden (2) KING BORA'yı mutlaka yazın derim. Ankara kumundaki son ikinciliğinde iyi bir bekleme yaparak etkili sprintiyle gelip dikkatimi çeken hafif kilolu (10) TETRAGON ve son yarışında makinede 10 boy kalarak varlık gösteremeyen (9) HAIZY DAISY sürprizlerimdir.

2.Ayak: Uzun mesafe performansı gayet iyi olup başarılı ve istikrarlı koşan (3) NATIVE GIFT iyi durumunu düzenli hazırlıklarıyla sürdürürken sentetik pistte benim başta önereceğim isimdir. Ankara 1900 ve 1600 çim pistindeki son yarışlarında tabelada yer bularak yükselişte olduğunu gördüğüm (2) POPULAR CITY pistin sentetik olmasıyla bence etkili sonuç alacak güce sahiptir. Adana çim pistinde beşinci bitirdiği yarışı sonrası idmanlarında gayet iyi görünen (1) PEAKY BLINDERS'da bana göre mutlaka değerlendirilmelidir.

3.Ayak: Ankara çimindeki son Gr-1 yarışını tabela dışında bitirdikten sonra bu koşusuna iyi hazırlanan (1) LUMINESCENCE daha denk rakiplerinin yanında bir adım önde gördüğüm isimdir. Bursa ve İzmir çim pistinde bu sezon başarılı yarışlarını izlediğimiz (2) FULL THROOTLE en ciddi rakibi olacaktır. İstanbul 1600 çim pistindeki son koşusunda altıncı olsa da kazanan rakibiyle arasında sadece 65 saliselik bir fark olan (3)GOLDENRULER bence kuponların olmazsa olmazıdır. Ankara 1900 çim pistindeki son koşusunu yarım boy farkla ikinci tamamlayan (6) BİROL BEY eküri avantajına sahip bulunmasıyla değerlendirilmelidir. Form durumunu bu grup için yeterli karşıladığım (5) TREVI FOUNTAIN kendisini tanıyan jokeyi N.Şen ve mesafeye yatkın olmasıyla güven veren diğer safkandır.

4.Ayak: Uzun mesafeli Şartlı-4 yarışta son koşusunu İzmir 2100 kum pistinde ikinci bitirirken formda gördüğüm (6) PİST KRALI'nın uygun rakiplerinin yanında bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar son koşularında tam olarak bekleneni verememiş olsa da idman pistinde gelişme gösteren (2) CANSEKLAVİ mesafeye yatkın olmasıyla bu kez farklı koşmasını beklediğim bir isimdir. İzmir'deki son 2100 kum pist koşusunu önde forse ederek fotoya kadar mücadelesini sürdürerek dikkatimi çeken (7) GÜNDÜZBABA beyaz bayrak ayna yaparak rakiplerini geride bırakmaya çalışacaktır.

5.Ayak: Yarış yaşamlarına bu koşularıyla başlayacak olan 2 yaşlı İngiliz taylarının Şartlı-1 mücadelesinde Ankara'da kusursuz hazırlanarak 1000/1,03,524,9HÇ galobunda yeterli form ve kondisyona ulaştığını gösteren Torok yavrusu (8) THE LOVE I NEED kazanmasını beklediğim isimdir, tek yazmanızı uygun karşılıyorum. Rakip olarak iç starttan çıkacak olmasının verdiği avantajın yanısıra eksiksiz hazırlıklara sahip bir diğer isim olan (5) AS CLEOPATRA'yı görüyorum.

6.Ayak: Altılının kapanış ayağında Ankara ve İstanbul çim pistinde start aldığı son iki koşusunu 1600 metrede kazanma başarısını gösterirken fit durumda olduğunu belli eden (3) GÖZDESULTAN birinciliklerine yenisini ekleyecek güçtedir. Sentetik pistte iyi koşmasını beklediğim (6) ATEŞ MUHAFIZI 1000/1,09,2 27,0 R galobundaki havasını bu koşusuna yansıtması durumunda farklı koşmasını beklediğim bir isimdir. Başarılı ikincilikleri sonrası Adana'daki son Kv-6 koşusunda güçlü rakiplerinden etkilenen (10) ÇİVİCİ mutlaka yazılmalıdır. Ankara 2000 kumunda kazanıp ardından 2100 kum pistte ikincilik elde eden (2) SELDA HANIM'ın iyi durumu devam ederek yine değerlendirilmeye alınmalıdır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.1.2.10.9

2.Ayak: 3.2.1

3.Ayak: 1.2.3.6.5

4.Ayak: 6.2.7

5.Ayak: 8

6.Ayak: 3.6.10.2