Kilo Avantajıyla BLINDING LIGHT'e Güveniyorum

1.Ayak: Zorlu bir yarış ile başlayacak olan altılının ilk ayağında 1400 kumda üçüncü tamamladığı son yarışında gelişme gösteren (2) DORU YİĞİT'i bir adım daha önde görüyorum. 1300 kumda bekleme yaparak kazandığı koşusu sonrası formunu devam ettiren (1) CANSEKLAVİ yine değerlendirilmesi gereken bir isimdir. Mesafe uzun olsa da önde istediği tempoyu bulması halinde (4) KADHAN rakiplerine çıktığı gibi hakim olmaya çalışacaktır. Bursa 2000 kum pistindeki son ikinciliğine göre (9) ESTİGEÇTİ güven verirken, Bursa 1400 kumundaki son yarışında makineden dört boy geç çıkarak istediği sprintini yapamayıp tabela  dışı kalan (3) EMİRSOY'un da yazılmasını öneririm.

2.Ayak: Uun mesafelerdeki başarılı ikincilikleri sonrası artık kazanacak formuna ulaştığını gördüğüm (8) BLINDING LIGHT rakiplerine göre kilosunun uygun olmasının verdiği avantaj ile bence fotoyu önde geçecektir, tek yazmanısı uygun karşılıyorum. Daha güçlü rakipleri arasındaki son Kv-8 koşusunu 5.bitiren (2) BİROL BEY ile 2200 kumdaki son yarışını kazanan (4) PERFECT RUNNER bu safkandan sonra değerlendirilmeliler.

3.Ayak: İstanbul sentetik kum pistindeki Kısavade yarışını dördüncü tamamlayıp formunu üst seviyeye taşıyan (1) ANADOLU EZGİSİ bu kez daha müsait rakiplerinin yanında bir adım önde gördüğüm isimdir. 1300 kum pistteki son koşusunu kazandıktan sonraki etkili formunu sürdüren (8) STEEL QUEEN en ciddi rakibi olacaktır. 1400 kumda Maiden kazanıp ardından 1300 kum pistte ikincilik elde eden (3) ARYA SANSA güvendiğim bir isim olup, (4) UMUDUM BATMACI ciddi hazırlıklar yapmasıyla adından söz ettirebilir. İstanbul 1400 sentetik kumundaki son Satış Koşusunu kazandıktan sonra el değiştirip formunu daha da geliştiren (2) VICHITA güvendiğim isimlerdendir. İzmir 1400 kumundaki son Şartlı-4 koşusunu ikinci bitiren (5) RAVEN denk rakiplerinin yanında şans tanınması gereken diğer kısraktır.

4.Ayak: Maiden Satış Koşusu'nda grubun en formda isimlerinden olan (2) BEBECİTO en son Ankara'daki yarışını 5.tamamlarken bir önceki 1400 kum pistteki ikinciliğine göre bir adım önde gördüğüm isimdir. Yarış yaşamnına ilk kez başlayacak olan (7) TOUCH THE VICTORY orijin yönünden ümit vermesi ve idmanlarında her geçen gün gelişme göstermesiyle adından söz ettirebilir. Adana 1300 çim pistindeki ikinciliği ardından start aldığı son kum koşusunu beşinci bitiren (9) THE GIFT grubun uygun olmasıyla bence yazılmalıdır.

5.Ayak: Antalya'ya gelip 2000 kum pistte start aldığı yarışını kazanarak ne kadar iyi durumda olduğunu gözler önüne seren (3) NATIVE GIFT yine ilk şansı almayı hak ediyor. Pistin sentetik olmasıyla adından söz ettirmesini beklediğim (6) MOR SALKIM'ı en yakın rakip olarak görüyorum. Bir süre ara verdikten sonra İzmir'deki uzun mesafeli koşusunda etkili dördüncülük elde ederek çok daha iyi duruma ulaşan (1) HIRÇIN DOSTUM mutlaka yazılmalıdır. 800/49,6 25,3 R yarış galobunda önemli gelişmeler içerisinde olduğunu gösteren (2) KATHERİNA'dan etkili bir performans bekliyorum.

6.Ayak: 2000 kum pistteki son yarışını ikinci bitirirken dilbağı takılmasının yararlı geldiğini gördüğüm (3) ÇEKOĞLU bu kez mesafenin kısalmasıyla birinciliğe yakın görünüyor. Dikkatimi çeken beşinciliğinden sonra gelişme içerisinde gördüğüm (10) GÜLLALLAR bu safkana önereceğim yakın rakip olacaktır. 1300 kum pistteki son ikinciliğinde formunu bulmaya başladığını belli eden (9) CANKATAN'da bana göre değerlendirilmeye alınmalıdır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.1.4.9.3

2.Ayak: 8

3.Ayak: 1.8.3.4.2.5

4.Ayak: 2.7.9

5.Ayak: 3.6.1.2

6.Ayak: 3.10.9