2.İnönü Koşusu'nda BAAHUBALİ Kazanmasını Beklediğim İsim "İSTANBUL"

1.Koşu: 5.1.2.10.11

2.Koşu: 3

3.Koşu: 2

4.Koşu : 1.5.6.4

5.Koşu: İkinci altılı zor bir yarışla başlayacak olmasıyla sağlam tutmakta fayda var. Öncelikle şans tanıdığım isim ayağına çabuk olması ve uygun kilosuyla (9) HARDİN olup, sonlardaki sprintiyle (6) TARSUS ŞELALESİ kazanacak güçtedir. 1600 çim pistte fotoyu önce geçtikten sonra yine etkili koşacak güçteki (4) FIRAT BABA güven verirken, (7) GELİBOLU RÜZGARI Ankara'dan iyi durumda gelmesiyle ses getirebilir. (1) BABA BALIKHAN tek dezavantajı olan ağır kiloya rağmen güven verirken, (2) HAVZALI Bursa'daki son koşusunda makineden 5 boy geç çıkmasına rağmen kazanmayı bilmesiyle yine etkili sonuç alacak güçtedir. İdeal mesafesinde (5) BAŞAYDIN, son beşinciliği ile düzeldiğinin sinyallerini veren (8) KAFAKIRAN ve gelişme kaydeden (3) YİĞİTER sırasıyla dikkate alınmalılar.

6.Koşu: Dişi İngiliz taylarının Gr-3 yarışı olan 1.İnönü Koşusu'nda son Maiden koşusunu kolay kazanırken gerçek gücüne ulaştığını belli ederek ilerisi için ümit saçan (3) FAMILLIAR PRINCESS bu önemli yarışı da lehine çevirebilir. (7) MONTRESTA yakın aralarla dördüncü tamamladığı son koşusunda dikkatimi çekerken, bugüne kadar start aldığı yarışlarında iyi performans sergileyen (9) MY LITTLE GIRL mutlaka yazılmalıdır. Başarılı ikinciliği sonrası idmanlarında iyi görünen (11) PRINCESS DIANA güven verirken, (1) BLOOM DANCER ile (2) CANSUCAN'ı da yazınız.

7.Koşu: Bugüne kadar start aldığı yarışlarda kalitesini kanıtlayan (5) HÜKÜM özellikle mesafe uzadıkça daha başarılı koşacak izlenimi vermesi ve kusursuz hazırlıklarıyla kazanmaya yakındır. İstanbul'da kazanarak Ankara'ya gidip ikinci startında Gr-2 yarışta beşinci olurken beğendiğim (2) BALKI TAY ciddi rakibidir. Ankara çim pistindeki son koşusunu az farkla ikinci bitirerek formunu sürdüren (3) BOZKIREFESİ ile aynı yarışı kazanırken rakibine fotoya kadar direnerek mağlup eden (13) ZİNCİRKOPARAN etkili formuyla yine şansını yüksek bulduğum isimdir.

8.Koşu: Uyum sağladığı jokeyi Ö.Yıldırım ile start alacak olan (6) MAKE A FIRE iyi bir bekleme yaparak sonlardaki sprinti ile kazanmaya biraz daha yakın olup, son Gr-1 koşusunu yakın ara 5.tamamladıktan sonra iyi hazırlanan (4) HAKNA birlikte yazılmalılar.

9.Koşu: Ankara 1200 çim pistindeki son Gr-2 koşusunu 1.11.19 ile ikinci bitirirken beğendiğim (1) BAAHUBALİ bu rakipleri arasında bence süratli yapısıyla çıktığı gibi kazanacaktır.

10.Koşu: 3 yaşlı Arap taylarının Şartlı-1 mücadelesinde; uzun zamandır idman pistinde olan isimler (5) FİŞEK ATLIBEY ile (3) BAY BATUHAN'ı diğer rakiplerine göre biraz daha ön planda görüyor,birlikte değerlendirilmelerini tavsiye ediyorum.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 9.6.4.7.1.2.5.8.3

2.Ayak: 3.7.9.11.1.2

3.Ayak: 5.2.3.13

4.Ayak: 6.4

5.Ayak: 1

6.Ayak: 5.3

UTKUNUN KIZI İçin Tüm Şartlar Uygun "İZMİR"

1.Koşu: 6.2.3.5

2.Koşu: 1.2.4.5

3.Koşu: 3.1

4.Koşu: Rakiplerine göre uygun kilo ile start alacak olan (11) HIPPIE WINNER ilk şans tanıdığım isimdir. (4) KING JACKSON geri alındıktan sonra yarış görerek açıklarını giderirken, (12) BLUE SEAL pist ayırt etmemesiyle rakiplerine geride bırakacak güçtedir. 1300 çim pistteki son koşusunu 1.17.91 ile kazanan (6) BATIRAY yine iddialı bir isim olup, (1) MATRIX ile (2) EYVAH UZUN MEHMET'in de değerlendirilmelerini öneriyorum.

5.Koşu: Son yarışlarındaki başarılı performansıyla yükselişe geçtiğini gördüğüm (4) UTKUNUN KIZI aprantilere ait olan bu koşuyu sonlardaki sprintiyle sevdiği mesafede bence kazanacaktır.

6.Koşu: Arap taylarının Şartlı-4 koşusu sürqrize açık görünürken, (4) GÜRKAN BEY'i bu grupta ön planda değerlendirebilirsiniz. Farklı duruma ulaşarak son yarışlarına göre biraz daha müsait rakiplerinin yanında (2) COŞKUNKAN şanslı diğer isim olup, (3) DEMİRKARDEŞLER ilgi çeken idman görünümüyle yazılmalıdır. (5) TAHARGA 1200 çim pistte 1.19.75 ile Maiden kazanıp gayet iyi bir performans sergilerken, (7) İZBANDOT'a dilbağı takılması yararlı gelmesiyle yazılmalıdır. Dikkat çeken son ikinciliğine göre (1) AKRAN TAY ve çim pistte Maiden kazanan (6) BİÇERMAN'i de dikkate almanızı tavsiye ederim.

7.Koşu: Mükemmel formunu koruyan (1) BÜYÜKDÜNYA birinciliklerine yenisini ekleyecek güçtedir. Son iki yarışında Gr-1 koşarak etkisiz kalan kumcu safkan (5) GERARD bu kez farklı koşacak güçte olup, tabelada yer bulduğu son yarışları başarılı (4) DÜNDARZADE yine adından söz ettirir. Bu aralar aşama içerisinde gördüğüm (2) KANATLI TAY ise sürprizimdir.

8.Koşu: 1200 çim pistteki son ikinciliğinde beğendiğim (9) SPECTRE GIRL'e o yarışında dilbağı takılmasının yararlı geldiğini gördüm, benim ilk atımdır. İlk koşusunda üçüncü olduktan sonra aşama kaydeden (6) LOVE ACTION en ciddi rakip görünürken, ilk kez koşacak (5) AEGEAN QUEEN düzenli hazırlıklarıyla adından söz ettirebilir. (8) ROZA IS HERE koştuğu  her yarışı sonrası form ve tecrübesini geliştirmesiyle devreye girecek güçtedir.

9.Koşu: Kendisini tanıyan binicisi K.Gökçe ile start alacak olan ve istikrarlı yarışları sonrası iyi durumu devam eden (1) SEÇER BEY birinciliğe yakındır. Bursa çim pistindeki son koşusunu üçüncü tamamlayan (5) PRENS CORA yakın rakibi olup, bence ayırt edilmemeliler.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 11.4.12.6.1.2

2.Ayak: 4

3.Ayak: 4.2.3.5.7.1.6

4.Ayak: 1.5.4.2

5.Ayak: 9.6.5.8

6.Ayak: 1.5