Son Yarışına Göre KOCAVEZİR Bir Adım Önde "İSTANBUL"

1.Koşu: 6.5.8.4.9.11

2.Koşu: 3.5.1.2.4

3.Koşu: 3.1.2

4.Koşu: İlk kez start alacak olan 3 Yaşlı İngiliz taylarının Şartlı-1 Koşusu'nda (9) NAYKİ Ankara'da uzun süredir hazırlanan bir isim olması ile ilk şansa sahip. (8) MASTER DEGREE yine Ankara'da düzenli hazırlanarak yeterli kondisyona ulaşması ile şansı yüksek bir isim olup, (5) RISING BOY Pazartesi sabahı 600 metrelik sprintindeki fit görünümü ile yazılmalıdır. Uzun süredir idman pistinde olan (4) MR SIGNATURE ile iç pistteki hazırlıkları ilgi çekici olan (3) KNIGHT OF HONOUR devreye girebilecek diğer taylardır.

5.Koşu: Uzun mesafelerdeki son yarışlarında tabeladan düşmeyen (2) NİĞBOLU ile dört gün önce 1400 sentetik pistte kazanan (7) AKKULA arasında mücadele bekliyorum.

6.Koşu: Son uzun mesafeli koşusunu bu gruptan üstün rakibi Oğlum Doruk'un burun farkıyla gerisinde ikinci bitiren (1) KOCAVEZİR'in yine jokeyi G.Özçelik ile kazanmasını bekliyorum.

7.Koşu: Maiden yarışını ikinci tamamladıktan sonra iyi hazırlanan (6) DUNGANGA'nın etkili formunu devam ettirmesiyle kazanabileceği görüşündeyim. (2)MARIECURIE adından söz ettirdiği koşularından sonra formunu koruduğu görülüp, (1) WAR COMANDER grubun en yüksek handikap puanlı ismi olmasıyla ses getirebilir. Yarış koştukça daha farklı duruma ulaştığını gördüğüm (5) ATTALOS üst sıraları zorlayacak güçte olup, (3) THE WITCHER ile (7) DISTANCE LOVER bu ayağın sürprizleridir.

8.Koşu: Başarılı ikincilikleri sonrası ilk uzun mesafe deneyimini yaşayacak olan formda (5) İWOJİMA'yı yarışın en şanslı ismi olarak görüyorum. Mükemmel bir form tutarak son üç koşusundan birincilikle ayrılan (4) SEMBOL TAY serisini sürdürmeye çalışacak olup, (2) GÜNYELİ önde iyi bir tempo bulması durumunda bitirmeye çalışacaktır. Her yarışı bir öncekinden başarılı olan (1) DİZDARIM ile bu koşusu ile çıkış yakalayabilecek güçteki (6) ÇAĞLAYANŞELALE sürprizlerim.

9.Koşu: Bölünen Şartlı-1 koşunun diğer ayağında; Kurtel ekürisinin hazır taylarından olan ve iç pistteki idman görünümü dikkat çekici (7) STREET RUNNER önde gelen isimdir. Good Curry ile anneden kardeş olan (11) MILLION STONE eksiksiz hazırlıklarıyla dikkatimi çekerken, (1) AUTHORITY en son 1000 metrelik galobundaki kusursuz görünümüyle değerlendirilmelidir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 9.8.5.4.3

2.Ayak: 2.7

3.Ayak: 1

4.Ayak: 6.2.1.5.3.7

5.Ayak: 5.4.2.1.6

6.Ayak: 7.11.1

JOKER YILDIZI Maiden'dan Çıkacak Güçte "ŞANLIURFA"

1.Ayak: Diyarbakır'daki son üçüncülüğüne göre (6) SOLIT FRIEND ve dikkatimi çeken ikinciliği ardından kendini bulan (11) EFELERİN EFESİ önde gelen isimlerdir. (1) CALL ME CHAMP ağır kilosuna rağmen bu gruba gücünün yetmesini beklediğim isim olup, (7) WIN LOVES MAYA jokeyi F.Yardımcı ile değerlendirilmelidir. Bu yarışı ile çıkışa geçmesini beklediğim (4) BIG MOON, en son yarışında tabela dışı kalarak kısa bir süre dinlendirilen (8) BOLİVAR ve kısa mesafede (9) RECTIFER sırasıyla şansları yüksek diğer isimler.

2.Ayak: Tabeladan düşmediği koşularından sonra kazanacak gücüne ulaştığını düşündüğüm (11) JOKER YILDIZI'nı uygun rakipleri arasında tek yazabilirsiniz.

3.Ayak: Uzun mesafede kazanarak ardından start aldığı koşusunda dördüncü bitiren (3) KAFA OKTAY yakaladığı formuyla bu grupta favorimdir. (5) HAFYAN üst üste ikincilikleri ardından dokuzuncu tamamladığı koşusunda bekleneni verememiş olsa da bu grupta güven verirken, (1)BUĞRAHAN düzlük sprintiyle rakiplerini avlamaya çalışacaktır. Her geçen gün aşama içerisindeki (6) İSYANIM, uzun mesafelerde zaman zaman iyi koşabilen (4) ALACAATLI ve dikkat çeken üçüncülüğü ile (8) ARİFCAN bu ayağın şanslı diğer isimleridir.

4.Ayak: 1700 kum pistteki son koşusunu ikinci bitiren (2) DÖRTNALBEYİ'nden bu kez birincilik bekliyorum. (1) BABA MERCAN üst üste kazandığı yarışlarından sonra Kv-8 koşusunda tabela dışında kalsa da eküri avantajıyla iddialıdır. Diğer ekürilerden (4) İLKAYOĞLU en son Adana'daki beşinciliğinde verdiği mücadele ile dikkatimi çekerken, 1400 kumdaki son yarışını kazanan (10) ALGANHAN bu ayağın sırasıyla şans tanınması gereken diğer isimleridir.

5.Ayak: Yakaladığı formunu devam ettirmekte olan (4) DAUGHTER OF ANGEL ile grubun istikrarlı diğer ismi (1) ALTINIŞIĞIM arasındaki mücadele bence birinciyi belirler.

6.Ayak: Üç ay ara vermiş olmasına rağmen bugüne kadar start aldığı yarışlarında iyi bir performans gösteren (11) CAN EFTELYA ilk şans tanıdığım kısraktır. 1400 kumda Maiden kazanan (5) AYAZLIM'ın iyi durumunun devam ettiği görülüp, en son Elazığ 1200 kum pistinde kazanan (2) PRENSES DİLARA bir süredir start almasa da dinçlikle güvendiğim diğer isimdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.11.1.7.4.8.9

2.Ayak: 11

3.Ayak: 3.5.1.6.4.10

4.Ayak: 2.1.4.10

5.Ayak: 4.1

6.Ayak: 11.5.2