Müsait Kiloyu Bulan MİRBEY'in Kazanmasını Bekliyorum "BURSA"

1.Koşu: 2.11.9.5

2.Koşu: 5.2.3.1

3.Koşu: 3

4.Koşu: 4 ve yukarı İngilizlerin Handikap-17 mücadelesinde; başarılı ikinciliği sonrası idman pistinde formda görünen (7) MITTELMEER ilk şans tanıdığım isimdir. Son iki koşusunda tabelada yer bulan (6) MAXBUENO çok daha farklı duruma ulaşmasıyla ciddi rakip gördüğüm safkan olup, bu tip mesafeleri grup içerisinde en iyi koşan isimlerden olan (3) KARA AKREP mutlaka değerlendirilmelidir. Yakaladığı müthiş formu ve uygun kilosuyla (9) CLYMORE bu ayağın şanslı diğer ismi olup, (1) KING AREL uyum sağladığı aprantisiyle son koşusunda olduğu gibi yine fotoyu önde geçebilecek güçtedir.

5.Koşu: Bursa ve İzmir 1400 kum pistindeki son ikincilikleri başarılı (2) CANOĞLUCAN bu kez fotoyu önde geçebilecek güçtedir. Tabela dışında bitirdiği son koşusunu fazla ölçü almadığım (3) HAREM AĞASI ile 161 gün aradan sonra piste çıkacak olan (9) SALUKİ rakip gördüğüm isimlerdir. (1) ERDOĞDU her ne kadar son yarışında tabela dışı kalmış olsa da ilgi çeken idman görünümüyle güven verirken, form durumunu yeterli karşıladığım (6) KÖYAĞASI DEMİR mutlaka değerlendirilmelidir. Mesafeye yatkın safkanlardan (7) GİDEROS gelişme içerisinde gördüğüm bir isim olup, (8) SINIR TANIMAZ'dan bu kez sürpriz gelebilir.

6.Koşu: Oldukça ağır kilolar ile start aldığı son yarışlarında iyi bir performans göstererek tabeladan düşmeyen (5) MİRBEY bu kez kilosunun hafiflemesiyle ve kısa mesafe avantajıyla kazanmasını beklediğim isim olup, tek yazmanızı tavsiye ederim.

7.Koşu: İstikrarlı yarışlarıyla çok iyi durumda olduğunu belli eden (2) GULIYEV özellikle en son 1400 kumdaki Kv-8 koşusunda 1.26.99 ile başarılı ikinciliğe imza atarak düzenli yarış hazırlıklarıyla formunu koruduğunu göstermesiyle birinciliğin en güçlü adayıdır. İzmir 1600 kum pistindeki son Handikap-17 koşusunu kazanarak gücüne ulaştığını gösteren (4) GRAND SUN yakın rakip gördüğüm isim olup, aralarındaki mücadele bence birinciyi belirler.

8.Koşu: Dişi İngiliz taylarının Maiden mücadelesinde; yarış yaşamına üçüncülükle başlayan (7) KARAPINARLI EZGİ'ye ilk şansı veriyorum. Kurtel ekürisinin ilk kez start alacak olan kısrağı (3) DANCEOFTHEOCEAN eksiksiz hazırlanırken, (8) LADY HAWK, dikkatimi çeken son koşularıyla bu ayağın olmazsa olmazıdır. İlk koşusunu ikinci bitirerek fit duruma ulaşan (5) GOLDEN CLİM güven verirken, (12) ŞANS BALONU grubun istikrarlı isimlerinden olmasıyla değerlendirilmeye alınmalıdır. Koştuğu dikkat çeken yarışları sonrası bir süre istirahate çekilen (10) SILVER HORSESHOE dinçlikle dikkat çeklimesi gereken diğer taydır.

9.Koşu: 1300 kum pistte Maiden kazandıktan sonra 1400 kumdaki Şartlı-3 koşusunu ikinci tamamlayıp fit durumda olduğunu gösteren (5) BAYELMAS ile etkili sprintiyle üçüncü bitirdiği son yarışı dikkat çekici (1) TACETTİN BEY ayırt edilmeden yazılmasını önereceğim isimler.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.6.3.9.1

2.Ayak: 2.3.9.1.6.7.8

3.Ayak: 5

4.Ayak: 2.4

5.Ayak: 7.3.8.5.12.10

6.Ayak: 5.1

Son Yarışına Göre GİRDABIN OĞLU Yine Çok Şanslı "ŞANLIURFA"

1.Koşu: 2.8

2.Koşu: 5.1.3.13.12.11.8.7

3.Koşu: 8.1

4.Koşu: 3 yaşlı İngiliz safkanlarının Maiden yarışında; Adana'da tabelada yer bulduğu son koşuları dikkat çekici olan (3) GHOSTBUSTER birincilikle tanışabilir. Geçen haftaki üçüncülüğü ışıklı (8) NAZLI FATMA ile beşinci tamamladığı son koşusu ardından yine jokeyi F.Yardımcı ile koşacak olan (9)POWERFULGIRL rakip gördüğüm isimlerdir. (2) AEGEAN THE STORM farklı koşmasını beklediğim diğer tay olup, (1) FEDAİ KHAN ağır kilosuna rağmen bu grupta bence ıskalanmamalıdır.

5.Koşu: 1300 kum pistteki son yarışını iki ay aradan sonra kolay kazanarak gücüne ulaştığını gösteren (1) GİRDABIN OĞLU'ndan yine birincilik bekliyorum.

6.Koşu: 163 gün aradan sonra koşacak olsa da kalitesi bu gruptan üstün (7) KATIOĞLU en güvendiğim isimdir. Üst üste ikinci tamamladığı yarışları sonrası kazanacak güce ulaşan (6) DÖRTNALBEYİ ile önde boş bırakılması durumunda (5) DEDE YALAZ rakip gördüğüm safkanlardır. Üst üste kazandıktan sonraki koşusunu altıncı bitiren (4) BOZKARA güven verirken, sonlardaki kuvvetli sprintiyle (3) BİLİRKİŞİ rakiplerini geride bırakabilecek güçte bir isimdir.

7.Koşu: Dikkatimi çeken dördüncülüğü sonrası çok daha farklı duruma ulaşan (2) RÜZGAR HAMZA ile Diyarbakır 1200 kum pistindeki son koşusunu beş boy fark yaparak kazanıp formunu sürdüren (8) AMANSIZ GÜÇ birlikte yazılmasını tavsiye edeceğim isimlerdir.

8.Koşu: Bölünen Maiden koşunun diğer ayağında; üst gruptaki son Şartlı-5 koşusunu fazla ölçü almadığım (4) KING HOVARDA bir önceki ikinciliğine göre bu kez ilk şansı almayı hak ediyor. Yarış yaşamına 11/5 olarak başlayan (6) THUNDER SPEED çok daha farklı duruma gelmesiyle bu kez üst sıraları zorlar. Grubun tecrübeli isimlerinden olan (10) MISS MEISTER'in jokeyi N.Altın ile bu grupta adından söz ettirmesini bekliyor, dikkat çeken dördüncülüğü sonrası çıkış yakalayan (12) ROZA IS HERE'ye bir çarpı atılmasını öneririm.

9.Koşu: Diyarbakır 1200 kum pistinde 1.16.14 ile kazanan (5) MEYDANIN ERİ'ni yine en şanslı isim olarak görüyorum. Atbaşı ikinci tamamladığı son koşusunda formunu bulduğunu gösteren (11) AUGUSTIN birinciliğe yakın diğer isim olup, üst üste birincilikleri ardından son koşusunda altıncı olan (3) DEMENTED mutlaka değerlendirilmelidir. Diyarbakır 1200 kum pistinde kazandıktan sonra Şanlıurfa'ya gelerek start aldığı koşusunda tabela dışı kalan (4) MINAS TIRTH ve etkili son yarışlarıyla formda gördüğüm (12) CHIEF RULER daha sonraki tavsiyelerimdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.8.9.2.1

2.Ayak: 1

3.Ayak: 7.6.5.4.3

4.Ayak: 2.8

5.Ayak: 4.6.10.12

6.Ayak: 5.11.3.4.12