Kısa Mesafede TAYLANIM Kazanmaya Yakın "ADANA"

1.Koşu: 8

2.Koşu: 2.5.6.7.4.3.1

3.Koşu: 1

4.Koşu: Çim pistte koşulacak 3 yaşlı İngilizlerin Şartlı-5 yarışında; bugüne kadar çim pistteki üç koşusunu da kazanan bir isim olan (6) SON OF THE WEST eküri avantajıyla ilk şans tanıdığım isimdir. Çim pistte iki defa kazanarak en son 1400 sentetik kumdaki yarışını Antalya'da üçüncü bitiren (7)TORGOLD birinciliğe yakın gördüğüm diğer taydır. Çim pistte dörtte üç yaparak tabela dışında tamamladığı kum yarışından sonra iyi hazırlanan (8) ETSUKO iddialıdır. 1400 kumda 1.27.63 ile kazanan (3) SUPER CHIRON'un etkili formu sürerken ilk kez çime çıkacak olan safkan jokeyi V.Abiş ile ses getirecek güçtedir. Ankara çim pistinde geçen sezon iki defa koşarak kazanan (10) SEVERUS SNAPE dört ay ara verse de dikkate alınmalıdır.

5.Koşu: Uzun mesafedeki son yarışını daha güçlü rakiplerinin yanında üçüncü bitiren (9) SERT YILDIRIM'ın kazanmasını bekliyorum. Şanlıurfa'daki ikinciliği sonrası fit duruma ulaşan ekürilerden (5) ŞANSLI ENES ile idman görünümü kusursuz olan (2) DEMİRDURAN yakın rakip gördüğüm isimlerdir.

6.Koşu: Kilo faktörünün önemli rol alacağı Dişi İngilizlere mahsus olan Handikap-15 koşuda; dikkatimi çeken son dördüncülüğü ve hafif sıklet avantajıyla (8) DEE MARK bir adım önde gördüğüm isimdir. Etkili sprintiyle dördüncü tamamladığı son koşusu ilgi çekici (4) NEW MELBOURNE ile kilosu ağır olmasına rağmen formu iyi (1) KARSAMBAÇ rakipleridir. 1400 kum pistteki son yarışını çıktığı gibi kazanan (5) SIESTRA yine aynı taktik anlayışıyla etkili koşabilecek güçte görünürken, ikinci bitirdiği son yarışında kendini bulduğunu belli eden (2) MADAM ORACLE devreye girebilir. Son üçüncülüğü ışıklı olan (7) ANNA KARENINA ile bu tip mesafelerde iyi koşan (6) DALİ APOLARİN daha sonraki tavsiyelerimdir.

7.Koşu: 1400 ve 1200 kum pistteki son yarışlarını üst üste ikinci tamamlarken kazanmasının yakın olduğunu gösteren (1) LULU ile üç ay aradan sonra start alacak olmasına rağmen hız kazandırdığı çalışmaları ile formuna ulaştığını belli eden (8) YOLDAŞ GÜLÜ bu ayakta birlikte değerlendirilmeliler.

8.Koşu: 1900 kum pistteki son koşusunu önde iyi bir tempo bularak kazanan (1) BLENDE RENDE rakiplerine yine hakim olmasını beklediğim isimdir. 2100 kumda kazandıktan sonraki yarışında üçüncü olan (4) PEHLİVAN bu rakipleri arasında mutlaka yazılmalıdır. Grubun formda ve istikrarlı ismi (3) REAL CHANCE güven verirken, kısa bir istirahatin ardından ciddi hazırlanan (6) KUMTEPER'in farklı sonuca ulaşmasını bekliyorum.

9.Koşu: Şanlıurfa 1200 kum pistindeki son koşusunu 1.22.13 gibi çok iyi bir derece ile kazanarak formunu bulduğunu gösteren (5)TAYLANIM'ı günün en güvenilir ismi olarak görüyorum.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.7.8.3.10

2.Ayak: 9.5.2

3.Ayak: 8.4.1.5.2.7.6

4.Ayak: 1.8

5.Ayak: 1.4.3.6

6.Ayak: 5

AKTAŞKAYA'nın Müthiş Formu Devam Ediyor "ANTALYA"

1.Ayak: 4 yaşlı Arapların  1700 metredeki sentetik kum yarışında; uzun mesafedeki son koşusunu beyaz bayrak ayna kazanan (3) YAŞARSERAP'ı yine başta tutuyorum. Sentetik piste yatkın olan ve sıkı hazırlanan (2) CANCAZIM en ciddi rakip görünürken, İzmir'de Maiden kazanan (5) KIZKARDEŞİM bu grupta da ses getirebilir. 1200 sentetik ve 1400 kum pistte üst üste kazandıktan sonra tabela dışı kalan (1) ADAPINAR devreye girecek güçte olup, tabelada yer bulan (4) BECERİKLİ EZGİ'yi de dikkate alınız.

2.Ayak: Uzun aradan sonraki yarışını ikinci bitiren (8) POWER AGAIN çok daha farklı duruma ulaşmasıyla bu kez kazanacak güçte görünürken, grubun formda isimlerinden (8) OCEAN WAVE uygun görünen rakiplerinin yanında en sıkı rakibi olacaktır.

3.Ayak: Yamak-1 aprantilerin at bineceği koşuda; mesafeye yatkın olan (5) KORKMAZEFE'nin çıkış yakalayan binicisi İ.S.Söğüt ile başta değerlendirilmesi taraftarıyım. (1) KAYAFATİH iyi bir form tutarak son yarışlarındaki başarılı performansıyla dikkat çekerken, 2000 kum pistte kazanan (2) ZEKAİBEY yine fotoyu önde geçebilecek güçtedir. Ön tarafta boş bırakılması durumunda (6) SAİTBEY güvendiğim diğer isim olup, (4) DELİ YILDIRIM tabeladan düşmediği koşularıyla ses getirebilir. Zaman zaman adından söz ettiren (3) KAZANCI'nın gücü bu gruba yetecek kadar iyi olup dikkate alınması taraftarıyım.

4.Ayak: Sentetik pistteki son üç koşusunu 2000-1600 ve 1400 metrelerde üst üste kazanarak formunun zirvesinde olduğunu gösteren (1) AKTAŞKAYA jokeyi M.Kaya ile birinciliklerine yenisini eklemesini beklediğim isimdir, tek yazabilirsiniz.

5.Ayak: İzmir'deki son yarışını biraz daha güçlü rakiplerinin yanında dördüncü bitiren (2) COLOUR OF LIGHT'ın jokeyi Ö.Yıldırım ile rakiplerine üstünlük sağlayabileceği görüşündeyim. Uzun mesafelerde art arda kazanıp en son sentetik pistte dördüncü olan (4) REAL PATEK bu safkana yakın rakip gördüğüm isimdir.

6.Ayak: Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşan (4) SÜPER SADİ'yi sevdiği mesafede ilk şanslı isim olarak görüyorum. Son yarışında ağır kilodan etkilenen (5) BRAVE THE STORM ile etkili sprintini gerçekleştirebilirse (2) OSIRIS bu safkana rakip olacaktır. 1200 kumdaki son ikinciliğinde 1.15.65 derece yapan (8) STAY BRIGHT güven verirken, (3) RAINBOW STORM dört gün önce kazanarak yarışlarının üst üste gelmesine rağmen ses getirebilir. Kilosunun uygun olmasıyla süratli safkan (11) RAYO ile yine ayağına çabuk olan (1) ATIBA sırasıyla şans tanıdığım diğer isimlerdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.2.5.1.4

2.Ayak: 5.8

3.Ayak: 5.1.2.6.4.3

4.Ayak: 1

5.Ayak: 2.4

6.Ayak: 4.5.2.8.3.11.1