Son Yarışını Gösterişli Kazanan RİYAKAR'a Güveniyorum "ADANA"

1.Ayak: 3 yaşlı Dişi İngilizlerin Handikap-14 yarışında; istikrarlı koşularıyla formda olduğunu gösteren (4) NİCOBAR'ın jokeyi A.Çelik ile kazanabileceği görüşündeyim. Bu pist ve mesafede Maiden kazandıktan sonraki etkili formu devam eden (2) FLIGHT TIME en ciddi rakip görünürken, 1200 kumda Maiden'dan çıkıp son koşusunda uzayan mesafede tabela dışı kalan (3) MILLION STONE bu grupta ses getirecek güçtedir. Yarış yaşamına kazanarak başlayıp ardından beşinci olan (1) BOLD DEVIL grup içerisindeki en ağır kilolu kısrak olsa da değerlendirilmeye alınmalıdır.

2.Ayak: 4 yaşlı Arap safkanlarının Maiden koşusunda; birinciliğe adım adım yaklaşmakta olan (3) KAFKAS PINARI tabeladan düşmeyerek formda olduğunu gösterirken jokeyi Müslüm Çelik'le kazanabilir. Adından söz ettirdiği yarışlarında iyi durumda gördüğüm (2) ÇETİNAY ile bir türlü kazanamasa da start aldığı koşularında belli bir istikrar yakalayıp grubun en yüksek handikap puanlı ismi (1) ENDERHAT mutlaka yazılmalıdır.

3.Ayak: 1200 kum pistteki son yarışını 1.16.13 ile gösterişli kazanarak gücüne ulaştığını gördüğüm (4) RİYAKAR'ın idman pistindeki kusursuz görünümüyle rakiplerine yine üstünlük sağlamasını bekliyorum, tek yazılabilir.

4.Ayak: Kum pistteki başarılı ve istikrarlı koşularından sonra çim pistte az farkla kaybederek ikinci olan (2) KANARHAN devam eden formuyla rakiplerinden bir adım önde gördüğüm isimdir. Uzun mesafede kazandığı yarışı ardından formunu sürdüren (5) PALA SALİH ile Şanlıurfa'daki son koşularında tabelada yer bularak önemli aşama içerisinde gördüğüm (4)SABIRBEY rakip gördüğüm isimlerdir.

5.Ayak: Uzun mesafeli tempo yarışlarının başarılı ismi (4) GOLD DESIGN dördüncü tamamladığı koşusu sonrası çok daha iyi duruma gelmesiyle rakiplerinin bir adım önündedir. 2100 kum pistteki son ikinciliğinde önemli gelişmeler içerisinde gördüğüm (3) KUMTEPER bu kez fotoyu önde geçecek kadar formda görünürken, grubun etkili koşan diğer ismi (2) PEHLİVAN mutlaka yazılmasını tavsiye edeceğim safkandır.

6.Ayak: 1400 kum pistteki son iki yarışını üst üste kazanarak müthiş bir form tuttuğunu gösteren (4) SIESTRA süratli bir kısrak olmasıyla birinciliklerine yenisini ekleyebilir. Ağır kilosu ile üçüncü tamamladığı koşusu sonrası daha iyi duruma gelen (1) KARSAMBAÇ ile etkili dördüncülüğü sonrası aşama gösteren (2) GETTO rakipleri olacaktır. Zaman zaman ses getirebilen kısraklardan (3) BLUE INFERNO güven verirken, daha uzun mesafedeki son koşusunu tabela dışında bitiren (5) HEDEFİM SENSİN dikkate alınmalıdır. (6) ANGEL IN THE SNOW 1200 kumda 1.15.16 ile kazanıp ardından 1400 kumda 1.28.54 ile üçüncülük elde ederken seri yapısıyla mutlaka yazmanızı tavsiye ederim. Güçlü sprinti ile gelerek osn koşusunu ikinci bitiren (7) NEW MELBOURNE ile tam mesafesinde (8) NARLICA GÜZELİ devreye girebilirler.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4.2.3.1

2.Ayak: 3.2.1

3.Ayak: 4

4.Ayak: 2.5.4

5.Ayak: 4.3.2

6.Ayak: 4.1.2.3.5.6.7.8

RAINBOW STORM Formunu Korumasıyla Yine Çok Şanslı "ANTALYA"

1.Koşu: 1.8.4.7.2.3

2.Koşu: 2

3.Koşu: 2.3.5.4

4.Koşu: 1.2.4

5.Koşu: 3 yaşlı İngilizlerin Maiden'dan çıkmak için mücadele verecekleri koşuda; 170 gün aradan sonraki yarışını üçüncü bitiren (12) TERRUBIA bu kez bir adım önde gördüğüm isimdir. İki yarışında da iyi performans göstererek bir süre geri alınan (5) OĞLUM MUSTAFA ile bu koşusuna dinç girecek olan (4) MİRALAYIM rakip gördüğüm isimlerdir. Hız kazandırdığı yarış hazırlıkları ile gelişme gösteren (6) STORM BLOOD, 1400 kumdaki koşusunu ikinci tamamladıktan sonra sıkı hazırlanan (2) CEM İSO ve dikkatimi çeken beşinciliği sonrası formunu üst seviyeye taşıyan (7) MY GOLDEN QUEEN sırasıyla şanslarını yüksek bulduğum diğer taylardır.

6.Koşu: 1200 kum pistte 1.14.88 ile kazandığı yarışı sonrası formunu sürdüren (6) MICHEAL ile Antalya pistine uyum sağlayıp başarılı bir sezon geçiren (1) ATLIKAYA arasındaki mücadele bence bu koşunun birincisini belirleyecektir.

7.Koşu: Uzun mesafedeki son Şartlı-4 yarışını kazanırken dilbağı takılmasından olumlu sonuç alınan (3) MAHMUT USTA yine ilk şans tanıdığım isimdir. Üst üste kazanarak en son koşusunu 1400 sentetik pistte ikinci bitiren (2) HÜSREV uyum sağladığı binicisiyle gölgesi olacaktır. Tabelada yer bulduğu son koşuları ile iyi durumda olduğunu gösteren (5) KIZIL GEZEGEN ile müthiş bir form yakalayıp ağır kilolara rağmen son yarışlarında seri birincilikler elde eden (4) YAŞARSERAP bu ayağın şanslı diğer isimleri olacaktır.

8.Koşu: 2000 kum pistte Şartlı-3 kazandıktan dört gün sonra 1400 kumda 1.27.05 ile yine fotoyu önde geçerek formuna ulaştığını belli eden (2) RAINBOW STORM yine jokeyi V.Abiş ile birinciliğe yakın gördüğüm isim olup,  tek yazmanızı öneririm.

9.Koşu: Bölünen Maiden koşunun diğer ayağında; rakiplerine göre ağır kilo ile start alacak olmasına rağmen (1) KING FATİH'in jokeyi A.Kurşun ile birincilikle tanışabileceği görüşündeyim. Grubun tecrübeli isimlerinden (5) THE SHOCKING dilbağı takılmasının yararlı geldiğini gördüğüm safkan olup, ara verdikten sonra yarış görerek açıklarını gideren (6) BETTY BOOP bu kez çok daha iyi yerlerde görünebilir. Yakın aralarla altıncı tamamladığı son koşusunda dikkatimi çeken (8) DAYWATCH çıkış yakalayan jokeyi Mer.Çelik ile devreye girebilecek güçtedir.

10.Koşu: Bu tip mesafelerdeki son koşularında etkili performans gösteren (2) BARANEFE rakiplerine göre bir adım öndedir. Grubun formda isimlerinden (4) GÖKOĞLUM en ciddi rakip görünürken, 1300 metredeki son ikinciliğinde önemli gelişmeler içerisinde gördüğüm (3) ZEYBEK AĞA mutlaka yazılmalıdır. 2000 metrede dişilere ait olan son koşusunu çıktığı gibi kazanan (8)YENGİZ ile idman pistinde aşama içerisinde olduğunu belli eden (5) AVCIM devreye girebilecek diğer safkanlardır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 12.5.4.6.2.7

2.Ayak: 6.1

3.Ayak: 3.2.5.4

4.Ayak: 2

5.Ayak: 1.5.6.8

6.Ayak: 2.4.3.8.5