07 NİSAN İZMİR ŞİRİNYER HİPODROMU

1.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1600Kum

BOŞNAK MURAT: Yarışın liderliğini son 600'de alan safkan rakiplerini fotoya kadar yanına yaklaştırmayıp fazla zorlanmadan 6 boy farkla kazanırken bundan sonraki yarışına da ışık tutmuştur.

KOÇERİM: Son 400'de 4.durumda olan safkan iç kulvardan yaptığı ataklarıyla 2.liği Güvenhan'dan kurtarırken iyi bir form yakalamasıyla takibe alınmalıdır.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-14/D) 1900Kum

GOLDEN FAIRY: Son virajı 2.dönen safkan öndeki Pavliçenko'nun dışından yaptığı ataklarıyla rakibine son fotoya yakın yarım boy farkla hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkat ediniz.

PAVLİÇENKO: Yarışı önde götüren safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken dışından gelen Golden Faıry'e yarım boy farkla geçilerek koşudan 2.ayrılırken formunu bulmaya başladığı görülmesiyle takibe alınmalıdır.

BİRİNCİ TANEM: İç kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelerek dışındaki Golden Faıry ve Pavliçenko ile başa baş mücadele edip yakın ara 3.olan safkan ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15) 1800Çim

COWARD QUEEN: Yarışı önde kabullenerek istediği tempoyu bulan safkan düzlüğü 4 boy farkla önde dönüp rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

PATRICK WILDING: Bekleme yapan safkan iç kulvardan özellikle son 200'de güçlü sprintiyle gelerek 2.liği Open Oyur Eyes'dan kurtarıp formda görünürken ilk yarışında etkili sonuç alacak güçte bir isimdir.

OPEN YOUR EYES: Son 400 geçildiğinde dış kulvardan ataklarına başlayıp 2.liğe girerek Coward Queen'i yakalamaya çalışan safkan içinden gelen Patrıck Wıldıng'e sonlarda geçilerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı sonuç alabilir.

MOUNTAIN WOLF: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-17/DHÖW) 1300Çim

DİRLİK:  Orta kulvardan son 400'den itibaren temposunu yükselterek ataklarına başlayan safkan öndeki Onatkut ile arasındaki farkı eritip fotoya yakın boyun farkıyla hakim olarak kazanırken ilk yarışında da etkili sonuç alır.

ONATKUT: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken Dirlik'e fotoya yakın boyun farkıyla geçilerek 2.olurken iyi formuyla ilk yarışında dikkat edilmelidir.

MİKSER: İlk metrelerden itibaren öndeki Onatkut'u kovalayan safkan rakibini yakalayamayıp Dirlik'e de karşı gelemeyerek koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında düzelmeye başlayan formu ile takibe alınmalıdır.

KÖYAĞASI DEMİR: İlk metrelerde grubun gerisinde kalarak virajı 9.dönen safkan dış kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelerek 4.olurken o gelişiyle 3.lüğü kurtarabiirdi. İlk yarışında geç kalmadığı taktirde daha iyi sonuç elde eder.

BORNOVALIM: Jokeyini düşürerek koşuyu derecesiz bitirmiştir.

5.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 1300Çim

ÖZENGER: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan viraj dönüldüğünde rakiplerine fotoya kadar direnerek kazanırken çimde çok farklı bir isim olduğunu bu yarışında bir kez daha göstermesiyle ilk koşusunda dikkat diyoruz.

KARA MEHMET: Bariyer dibinden son 300'den itibaren yaptığı ataklarıyla etkili gelip 2.liği kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınmasını öneririz.

ZORRO: Öndeki Özenger'i ilk metrelerden itibaren kovalayan safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla sonlara kadar mücadelesini sürdürüp içindeki Kara Mehmet'e 2.liği son anda kaptırarak 3.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

AYVALIK ATEŞİ: İç kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelerek koşuyu 4.tamamlayan safkanın etkili formu ile ilk yarışında değerlendirilmesini öneririz.

CRAZY AMAZON: Bir süre aranın ardından start aldığı yarışında aşırı bekleme yaparak kısa mesafede gerilerde kalıp son 400'de 9.durumda olan safkanın dış kulvardan geç kalan atakları ancak kendisine 5.lik getirirken ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması durumunda çok daha iyi netice alır.

6.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-9) 1400Kum

CHARIOT: Öndeki Güçlübey Efendisi'nin içinden düzlükten sonra temposunu artırarak gelip rakibine son 200'de fazla zorlanmadan hakim olarak 9 boy farkla fazla zorlanmadan kazanan safkan 1.25.74 bitiriş derecesiyle bundan sonra da adından sıkça söz ettirir.

GÜÇLÜBEY EFENDİSİ: Startla birlikte liderliği alan safkan içinden gelen Charıot'a son 200'de karşı gelemese de 2.liği vermezken 1.27.30 bitiriş derecesiyle ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1600Kum

İLELEBET: Yarışı ön tarafta kabullenerek forse eden safkan temposunu düzlüğe çıkıldıktan sonra bozmayıp rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

BAY UÇAN: Son düzlüğe çıkıldığında en dış kulvardan ataklarına başlayan safkan İlelebet'i yakalayamasa da 2.liği Hattuşa'dan kurtarıp formda görünürken ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

HATTUŞA: Son viraj dönüldüğünde öndeki İlelebet'in dışından ataklarına başlayıp rakibini yakalamaya çalışan safkan aradaki farkı eritemeyip 2.liği de dışındaki Bay Uçan'a kaptırarak 3.olurken ilk yarışında dikkat ediniz.

8.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖ/D) 1600Kum

BALMELDA: Yarışın liderliğini startla birlikte alan safkan bariyer dibinden farkı azaltarak gelen Küşi'ye fotoya kadar karşı gelerek kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışında da dikkat ediniz.

KÜŞİ: Son düzlüğü ön grubun gerisinde dönerek bekleme yapan safkan bariyer dibinden güçlü ataklarıyla gelip Balmelda ile arasındaki farkı buruna kadar düşürerek 2.olurken formunu bulmaya başlaması ile ilk yarışında değerlendiriniz.

HADİGEL: Dış kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelerek koşuyu 3.bitiren safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp  takibe alınmasını tavsiye ederiz.

TOPRAK TUTKUSU: Grubun gerisinde yarışı takip ederek düzlüğü 11.dönen safkan orta kulvarda istediği yolu bulamayıp daha sonra bariyer dibine girerek yaptığı sprintiyle koşudan 4.ayrılırken ilk yarışında çok daha iyi koşabileceği belirlenmiştir.

ÇAMSAKIZI: Son virajı 2.durumda dönen safkan özellikle son 100'de rakiplerine karşı gelemeyerek düşen temposu ile koşuyu 5.tamamlarken bundan sonraki yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

07 NİSAN PAZAR ADANA YEŞİLOBA HİPODROMU

1.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW/D) 1900Kum

LULU: Bekleme yaparak iç kulvardan ataklarına başlayan safkan bariyer dibinden kuvvetli sprintiyle gelip son 100'de Yürekli Gülü'ne hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

YÜREKLİ GÜLÜ: Yarışı önde kabullenerek uzun mesafede tüm yükünü çeken safkan son 100'de içinden gelen Lulu'ya geçilerek koşuyu 2.bitirirken bu formuyla Maiden'dan çıkması yakındır.

RÜZGARKIRAN: Son düzlüğe çıkıldığında öndeki Yürekli Gülü'nü yakalayıp başa baş mücadele veren sfkan son 100'de düşen temposu ile koşudan 3.ayrılırken biraz da 61 kilodan etkilendiği görülmesiyle ilk yarışında kollanmalıdır.

FLORYA: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de canlı ataklarıyla gelerek koşuyu 4.bitirirken ilk yarışında geç kalmadığı taktirde daha iyi sonuç alacak güçtedir.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW/D) 1300Kum

GEBZE GÜZELİ: Son düzlüğü 5.dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip rakiplerine fotoya yakın hakim olarak kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

KAÇER KIZI: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de ön grubu yakalayıp daha sonra iç kulvara geçerek mücadelesini sürdürüp az farkla 2.olan safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında değerlendiriniz.

BERSUN ATEŞİ: Orta kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan Kaçer Kızı'nın kendisine iç kulvara sürüklemesinden de etkilenerek yakın aralarla koşuyu 3.bitirirken bugün için çok daha iyi sonuç alabilirdi. İlk yarışında takibe alınmalı.

YAĞMUR GÜZELİ: Startla birlikte liderliği ele geçirerek numara götüren safkan rakiplerine son 200'de yakalansa da fotoya kadar mücadeleden tam kopmayıp yakın ara 4.lüğünde dikkat çekerken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3/D) 2000Kum

SENZA FİATO: Uzun mesafede numara götürerek yarışı forse eden safkan üstünlüğünü fotoya kadar koruyup dışından gelen Asil Azra'ya direnerek beyaz bayrak ayna kazanırken ilk yarışında da etkili koşar.

ASİL AZRA: Dış kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan öndeki Senza Fiato'yu yakalayamasa da fotoya canlı girişiyle koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında düzelen formu ile değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

FLIGHT TIME: Makineden 50 metre geç çıkarak doldurarak ön grubu yakalayıp efor sarfeden safkan son 200'de düşen temposuyla koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 2100Çim

KESRİK AĞASI: Bekleme yaparak virajı 5.dönen safkan dış kulvardan ataklarına başlayıp daha sonra iç kulvara girerek sprintini devam ettirip son 100'de koşuya hakim olarak kazanırken bundan sonraki yarışında da dikkat diyoruz.

CANOTAY: Son düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki Kıng Davut'u yakalasa da içerden gelen Kesrik Ağası'na karşı gelemeyerek koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

KING DAVUT: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde götüren sa fkan üstünlüğünü son 100'e kadar korurken bu metrelerde Kesrik Ağası ve Canotay'a karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

FAST PILOT: Bariyer dibinden son 100'de güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 4.bitiren safkanın fotoya canlı girişiyle ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

ÇELİ BEZA: Dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan ön grubu yakalayamasa da 5.olarak fotoya canlı girişiyle dikkat çekerken ilk yarışında geç kalmazsa daha iyi sonuç alabilir.

5.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-7) 1300Çim

GRASYAS: 154 gün aradan sonraki yarışında startla birlikte liderliği alan safkan kendisini kovalayan Gel Oglim'in tüm ataklarına fotoya kadar karşı gelerek kazanırken bundan sonraki yarışlarında da adından sıkça söz ettirir.

GEL OGLİM: Öndeki Grasyas'ı ilk metrelerden itibaren kovalayan safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibi ile arasındaki farkı fotoya kadar boyuna düşürüp 2.olurken iyi formuyla ilk yarışında değerlendiriniz.

MOUNTAIN: Çim pistte çok farklı koşan safkan bekleme yaparak iç kulvardan son 100'de yaptığı güçlü sprinti ile koşuyu 3.tamamlarken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

SER VEYRON: 169 gün aradan sonraki yarışında bekleme yaparak bariyer dibinden son 100 geçildiğinde etkili sprinti ile gelerek yakın ara koşuyu 4.tamamlayan safkanın ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

SERSERİ HAT: Dış kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelerek yakın aralarla koşuyu 5.tamamlayan safkan o gelişiyle çok daha iyi sonuç alabilirdi. Formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında takibe alınmalı.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (GR-1/AKDENİZ DERBİSİ KŞ.) 2100Kum

OĞUZUN RÜYASI: Son 400'den itibaren iç kulvardan ataklarına başlayıp öndeki Ghost Cat'in dışından etkili gelen safkan rakibine fotoya 20 metre kala hakimiyetini hissettirerek kazanırken ilk yarışında da adından söz ettirir.

GHOST CAT: Yarışın önde tüm yükünü çekerek numara götüren safkan üstünlüğünü son 20 metreye kadar korurken dışından gelen Oğuzun Rüyası'na yarım boy farkla geçilerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

VAİZ: Dış kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelen safkan 3.lüğü Zolo Muum'a vermeyerek fotoya canlı girişiyle formda görünürken ilk yarışında adından söz ettirir.

ZOLO MUUM: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla fotoya kadar iyi mücadele vererek yakın aralarla koşuyu 4.tamamlayan safkan iyi formuyla ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

OĞLUM DORUK: Dış kulvardan son 200 geçildiğinde etkili ataklarıyla gelip fotoya kadar iyi mücadele vererek koşuyu 5.bitiren safkan ilk yarışında adından söz ettirecek güçtedir.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-7/DHÖW/YASİN MİLLİ KŞ.) 1400Kum

KAPRİZ: Yarışın liderliğini son 400'de ele geçiren safkan içinden gelen Hedbe ve dışındaki Tunçdağ'a fotoya kadar karşı gelerek kazanırken müthiş formuyla ilk yarışında da etkili koşar.

HEDBE: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla fotoya kadar iyi mücadele vererek Kapriz'in 1.5 boy gerisinde koşuyu 2.bitiren safkan iyi formuyla ilk yarışında değerlendirilmelidir.

TUNÇDAĞ: Son 400 geçildiğinde Kapriz'in dışından ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadeleden kopmayıp bariyer dibindeki Hedbe'ye 2.liği kaptırarak koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında dikkat ediniz.

8.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-16) 1300Kum

SHEIKH MURAT: Ağır kilosu ile bekleme yaparak virajı 5.dönen safkan dış kulvardan güçlü sprinti ile gelip Oblıvıon'a son anda hakim olarak kazanırken bundan sonraki yarışında da adından söz ettirir.

OBLIVION: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken dışından gelen Sheıkh Murat'a fotoya yakın geçilerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında dikkat diyoruz.

DESTREZZA: Orta kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar iyi mücadele vererek 3.lüğü ile formunda gelişme gösterirken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

SABIR HAN: Orta kulvarda son 100'e kadar koşuyu 2.durumda götüren safkan düşen temposu ile rakiplerine karşı gelemeyip koşuyu 4.tamamlarken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında takibe alınız.

9.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-14/DHÖW) 1900Kum

AKMANOĞLU: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla son 200'de rakiplerine hakimiyetini hissettirerek kazanan safkanı ilk yarışında da mutlaka değerlendiriniz.

ÇAĞLAR TAY: Orta kulvardan son 400 geçildiğinde ataklarına başlayıp ön grupta mücadele veren safkan içinden gelen Akmanoğlu'na karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında dikkate alınmasını öneririz.

GÖKKARA: Dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan tüm çabalarına rağmen içindeki Çağlar Tay'ı geçemeyip koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında değerlendirilmelidir.