08 NİSAN PAZARTESİ BURSA OSMANGAZİ HİPODROMU

1.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1900Kum

İŞSEVEN: Yarışın liderliğini son viraj dönüldüğünde alan safkan dışından gelen Atom Enerjisi'ne karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

ATOM ENERJİSİ: Dış kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla İşseven ile arasındaki farkı yarım boya düşürerek koşuyu 2.bitiren safkanın bu formuyla Maiden'dan çıkması yakındır.

ÇAKARMAN: İç kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan ön grupta mücadele verip son 50'de düşen temposu ile koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

PINAR AĞASI: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelerek fotoya canlı girişiyle koşuyu 4.tamamlarken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15/D) 1200Kum

KINALIGIRL: İlk metrelerden itibaren koşuya tempo veren safkan düzlüğe çıkıldığında pisti ortalayıp rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken 1.15.40 derecesiyle formunu bulduğu görülüp ilk yarışında da devreye girebilir.

QUIET RAIN: Son 400'e 4.durumda giren safkan dış kulvardan sonlarda kuvvetli sprinti ile gelerek 2.liği kurtarırken 1.15.66 bitiriş derecesiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

ETERNAL CITY: Öndeki Kınalıgırl'ü ilk metrelerden itibaren kovalayan safkan ikincilikteki yerini son ana kadar korusa da dışından gelen Quıet Raın'e son anda geçilerek 3.olurken 1.15.74 bitiriş derecesiyle ilk yarışında takibe alınız.

LEYLOŞ HANIM: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan dış kulvardan son 50 geçildiğinde güçlü sprint ile gelerek 4.lüğü kurtarırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-6) 1900Kum

KANDIRABEYİ: Yarışı startla birlikte forse ederek önde numara götüren safkan temposunu viraj dönüldükten sonra da bozmayıp rakiplerine direnerek beyaz bayrak ayna kazanırken ilk yarışında da iyi formuyla değerlendiriniz.

OHIO MAN: En dış kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelen safkan öndeki Kandıra Beyi'ni yakalayamasa da 2.liği Selanik Prensi'nden kurtarıp formda görünürken ilk yarışında etkili koşar.

SELANİK PRENSİ: Son 400'den itibaren Kandırabeyi'nin içinden ataklarına başlayan safkan rakibini tüm çabalarına rağmen yakalayamayıp 2.liği Ohıo Man'e kaptırarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında dikkat diyoruz.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-16) 2100Kum

EMİN BABA: Yarışın ilk 300 metresi geçildikten sonra numarayı ele geçiren safkan viraj dönüldüğünde Sönmez Yiğit'e yakalanıp verdiği başa baş mücadeleden sonlarda tekrar tazeleyerek farkı 1 boya çıkartıp kazanmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

SÖNMEZ YİĞİT: Son düzlüğe çıkıldığında Emin Baba'nın yanına kolay gelip rakibini yakalayarak başa baş mücadele veren safkan rakibinin fotoy yakın tekrar tazelemesiyle koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında iyi formuyla değerlendiriniz.

ANZAKLI: Son 300'den itibaren Emin Baba ve Sönmez Yiğit'ın dışından ataklarına başlayan safkan rakiplerini yakalayamasa da fotoya kadar mücadelesini sürdürüp 3.lüğü ile dikkat çekerken ilk yarışında takibe alınız.

FORTUNELLO: Son viraj dönüldüğünde yarışa adapte olmakta geciken safkan orta kulvardan özellikle son 50'de güçlü sprinti ile gelerek 4.olurken o gelişiyle 3.lüğü kurtarabilirdi. İlk yarışında sprint mesafesini kısaltması durumunda çok daha iyi koşar.

ZİSİNO: 62 kilo ile start aldığı yarışında bekleme yapan safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 5.olurken o gelişiyle daha iyi sonuç alabilirdi. Bugün için ağır sıkletine rağmen iyi koşup ilk yarışında değerlendiriniz.

5.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1900Kum

AYHANBEYİM: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde alan safkan pistte biraz gezinmesine rağmen üstünlüğünü fotoya kadar koruyup Behramkale'ye karşı gelerek kazanırken 2.20.99 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan İşseven'in 2.21.75 derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da değerlendiriniz.

BEHRAMKALE: Son virajı öndeki Ayhanbeyim'in 5 boy gerisinde dönen safkan dışından ataklarına başlayıp rakibinin pistte gezinmesinden etkilenerek son 200'de içine girmesiyle yarım boy gerisinde 2.olurken 2.21.08 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan İşseven'in 2.21.75 derecesinden daha iyi olmasıyla kazanması yakındır.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-7/DHÖ) 2100Kum

ANKA ATEŞİ: Yarışın liderliğini ilk metrelerden itibaren alarak önde numara götüren safkan son 300'de Saluki'ye yakalanıp verdiği başa baş mücadeleden rakibine fotoya kadar direnerek kazanmasıyla formunu bulduğunu gösterip ilk yarışına da ışık tutmuştur.

SALUKİ: Son viraj dönüldüğünde bariyer dibinden ataklarına başlayıp öndeki Anka Ateşi'ni 300'de yakalayarak başa baş mücadele veren safkan tüm çabalarına rağmen rakibini geçemeyip 2.olurken yakaladığı formuyla ilk yarışında değerlendiriniz.

BOZARSLAN: 191 gün aradan sonraki yarışında Anka Ateşi'nin dışından ataklarına başlayıp bariyer dibindeki Saluki ile arasındaki farkı fotoya kadar azaltarak yakın ara koşuyu 3.tamamlayan safkan, artan kondisyonu ile ilk yarışında söz sahibidir.

ÇELİKKALKAN: Yarışa adapte olmakta geciken safkan en dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara koşuyu 4.tamamlarken o gelişiyle çok daha iyi sonuç alabilirdi. Formu iyi olup ilk yarışında geç kalmadığı taktirde daha iyi sonuç elde eder.

7.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (KV-6/DHÖW/D) 1800Kum

GÜLFİDAN: Orta kulvardan gelip öndeki Işınbike'nin dışından yaptığı ataklarıyla başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine fotoya yakın hakim olup kazanmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

IŞINBİKE: Yarışı önde kabullenerek numara götüren safkan dışından gelen Gülfidan'a son 200'de yakalanıp verdiği başa baş mücadeleden rakibine az farkla geçilerek 2.olurken iyi formuyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

TORUNCALAS: Bekleme yaparak düzlüğe çıkıldığında yarışa geç adapte olan safkan dış kulvardan özellikle son 50'de güçlü sprintiyle gelip farkı azaltarak koşudan 3.ayrılırken o gelişiyle daha iyi sonuç alabilirdi. İlk yarışında dikkat edilmelidir.

8.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 1400Kum

LORD OF YILDIZER: Yarışa son 400'de hakimiyetini hissettiren safkan rakiplerine fotoya kadar karşı gelernek kazanmasıyla formunu bulduğunu gösterirken 1.27.16 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da değerlendiriniz.

AKINCI: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayıp Lord Of Ylıdızer ile arasındaki farkı eritemese de 2.liği kurtarıp 1.27.59 bitiriş derecesiyle formda görünürken ilk yarışında dikkat ediniz.

GULIYEV: Orta kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürüp 2.liği Akıncı'ya son anda kaptırarak koşuyu 3.tamamlarken 1.27.60 derecesiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

ÇAYIRAĞASI: Makineden 3 boy geç çıkarak grubun gerisinde yarışı takip eden safkan dış kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelip fotoya canlı girişiyle yakın ara 4.olurken o gelişiyle 2.bile olabilirdi. Formunu bulmaya başladığı görülüp 1.27.66 derecesiyle ilk yarışında dikkat edilmelidir.

9.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1800Kum

KOÇAKALP: Kolay tempoda düzlüğü dönerek son 400'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan içinden gelen Benekli'ye fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da adından söz ettirir.

BENEKLİ: İç kulvardan son 200'den itibaren güçlü ataklarıyla gelip Koçakalp ile arasındaki farkı azaltarak koşudan burun farkıyla 2.ayrılan safkanın formunu bulduğu görülüp ilk yarışında değerlendiriniz.

CİĞERPARE: Son düzlüğü ön grubun gerisinde dönerek 200'de halen 7.durumda olan safkan dış kulvardan canlı ataklarıyla gelip koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bırakmıştır.

08 NİSAN PAZARTESİ ŞANLIURFA HİPODROMU

1.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1400Kum

OVAKIZI: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp 8 boy farkla fazla zorlanmadan kazanırken 1.44.69 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Sabırlı Samet'in 1.45.76 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkat ediniz.

KIZIL ASLAN: Son düzlüğü 4.dönen safkan en dış kulvardan yaptığı güçlü ataklarıyla koşuyu 2.tamamlarken formunu bulmaya başlaması ile ilk yarışında takibe alınmalıdır.

2.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW) 1400Kum

TARGUTAY: Son 300'de 6.durumda olan safkan dış kulvardan yaptığı etkili atakları ile son 50'de Kaşıkçıbeyi'ne hakim olup kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

KAŞIKÇIBEYİ: Yarışın liderliğini son 600'de alan safkan dışından gelen Targutay'a fotoya 50 metre kala geçilerek koşuyu 2.tamamlarken yakında kazanacak formunu bulduğunu söyleyebiliriz.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW/D) 1800Kum

SAÇANINSESİ: Bekleme yaparak düzlüğü 7.dönen safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip Durdur Beni'ye fotoya 20 metre kala hakimiyetini hissettirerek kazanırken ilk yarışında da adından söz ettirir.

DURDUR BENİ: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan üstünlüğünü son 20 metreye kadar korurken dışından gelen Saçanın Sesi'ne bu metrelerde geçilerek koşudan 2.ayrıldı. Formunu bulduğu görülmesi ile ilk yarışında değerlendiriniz.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-14) 1300Kum

ŞİMENDİFER: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında da adından söz ettirir.

SHINE OF SUN: Bariyer dibinden son 200 geçildiğinde kuvvetli atakları ile gelip Şimendifer ile arasındaki farkı fotoya kadar 1 boya düşürerek koşudan 2.ayrılan safkanın formunu bulduğu görülüp ilk yarışında dikkat diyoruz.

LORD OF GENTLEMEN: Son 400'de 8.durumda olan safkan iç kulvardan yaptığı güçlü sprinti ile 3.lüğü kurtarırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

THE BIG BLUFF: Son viraj dönüldüğünde iç kulvardan ataklarına başlayan safkan rakiplerine fotoya kadar karşı gelemese de verdiği mücadele ile 4.olarak dikkat çekerken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

5.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1400Kum

SABIRLI SAMET: Yarışın liderliğini son 800'de ele geçiren safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp kazanırken bundan sonraki yarışında da değerlendiriniz.

ALMAKAY: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla Sabırlı Samet'i yakalamaya çalışan safkan aradaki farkı eritemese de 2.liği ile formunu bulmaya başladığını gösterirken yakın takibe alınız.

JOKER YILDIZI: Dış kulvardan son 200'den itibaren yaptığı canlı ataklarıyla koşuyu 3.bitiren safkanın bundan sonraki yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-6/ŞANLIURFA TÜRK HAVA KURUMU KŞ.) 1400Kum

YILDIZKIRAN: Startla birlikte yarışın liderliğini ele geçiren safkan rakiplerine fotoya kadar karşı gelip temposunu bozmadan kazanırken 1.29.61 derecesiyle ilk yarışında da adından söz ettirir.

KANAGA: Son virajı 8.dönerek bekleme yapan safkan en dış kulvardan güçlü sprintiyle gelip Yıldızkıran ile arasındaki farkı 1 boya düşürerek 2.olurken o gelişiyle 50 metre daha olsa kazanabilirdi. İlk yarışında dikkat diyoruz.

SECRET SOUL: Dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar iyi mücadele vererek yakın ara 3.olurken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

SILVER CLOUD: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla mücadelesini fotoya kadar sürdürerek yakın ara koşudan 4.ayrılan safkanı yakaladığı formuyla ilk yarışında takibe alınız.

ANZERBALI: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-6/DHÖ) 1900Kum

SARARHAN: Son düzlüğü 2.dönen safkan orta kulvardan gelip 200'de yarışa hakimiyetini hissettirirken dışından gelen Kelemer'e son 100'de yakalanarak verdiği başa baş mücadeleden rakibine karşı gelerek kazanmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

KELEMER: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla Sararhan'ı son 100'de yakalayıp verdiği başa baş mücadeleden az farkla 2.olarak formunu bulmaya başladığını gösteren safkanı ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

ULUGÖL: En dış kulvardan etkili ataklarıyla gelen safkan Sararhan ve Kelemer'i yakalayamasa da fotoya canlı girerek 3.lük elde ederken ilk yarışında adından söz ettirecek güçtedir.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1800Kum

TOWSON: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuya son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da dikkat ediniz.

ÇAKAL JUNIOR: Orta kulvardan ataklarına başlayıp Towson'un dışından gelen safkan tüm çabalarına rağmen rakibini yakalayamayıp 2.olurken formunu bulmaya başlamasıyla takibe alınmalıdır.

HARNDSOME LAKE: Son 300'de 9.durumda olan safkan dış kulvardan etkili sprinti ile gelerek 3.lüğü kurtarırken ilk yarışında geç kalmadığı taktirde çok daha iyi sonuç alacak güçte bir isimdir.

RIVER WIND: Bekleme yaparak son 300'de 10.durumda olan safkan en dış kulvardan sonlarda etkili sprinti ile gelip 4.olurken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

KORFALI: Jokeyini düşürerek yarışı derecesiz bitirmiştir.